Retete din categoria Preparate cu carne

Acasa» Retete
Pulpe de pui cu usturoi și sos de rosii

Pulpe de pui cu usturoi și sos de rosii

6 pulpe de pui 1 căpățână usturoi 400 g roșii tocate (o cutie roșii tocate Mutti) 1/2...
Pulpele se curăță, se pârlesc, dacă e cazul, apoi se spală și se taie în două. Se p...


Carne cu os de vițel și sos de roșii la cuptor

Carne cu os de vițel și sos de roșii la cuptor

4 bucăți carne cu os de vițel (2300 g) 1 lingură sare grunzoasa 1 linguriță piper 1 linguri...
Bucățile de carne cu os, după ce au fost spălate, se  presară cu sare, piper și cimbrișor, m...


Iepure de câmp si cartofi gătiti la cuptor

Iepure de câmp si cartofi gătiti la cuptor

1 Iepure de câmp (2600 grame) 500 g șuncă 7-8 căței de usturoi Pentru marinada...
Iepurele se tranșează și se spală foarte bine. Se curăță de pielița albă, atât cat se poate...


Mușchi de vițel la cuptor cu garnitură de morcovi și cartofi crocanti

Mușchi de vițel la cuptor cu garnitură de morcovi și cartofi crocanti

1 bucată mușchi de vițel (1400 g) 1 lingură sare grunjoasă  1 linguriță piper 1 l...
Mușchiul de vițel se curăță de pielița, care o acoperă pe unele locuri. În mojar se pune...


Rasol proaspăt de porc cu legume și sos de roșii la cuptor

Rasol proaspăt de porc cu legume și sos de roșii la cuptor

Un rasol proaspăt de porc (2300g) 1 lingură sare grunjoasă  1 linguriță piper 1 lingur...
Rasolul de porc spălat se masează pe toate părțile cu sare, piper și ulei de măsline. Se lasă la...


Pulpe de pui în sos de ceapă și vin alb

Pulpe de pui în sos de ceapă și vin alb

10 pulpe de pui 1 lingură sare grunjoasă 4 cepe mari 7-8 căței usturoi 2 linguri ulei 3...
Pulpele de pui se spală, eventual se mai pârlesc la flacăra aragazului, dacă e cazul. Se pr...


Ciolan de porc la cuptor cu piure de conopidă și sos

Ciolan de porc la cuptor cu piure de conopidă și sos

4 bucăți ciolan de porc cu măduva (2100 g) 4 cepe mari 1 căpățâna usturoi 200 ml vin...
Se înfierbântă o tigaie și se pun bucățile de ciolan, să se rumenească pe toate părți...


Ceafă de porc la cuptor cu sos și piure de cartofi

Ceafă de porc la cuptor cu sos și piure de cartofi

O bucată ceafă de porc (1600 grame) 20 g sare grunjoasa 2 lingurițe muștar dulce 2 linguri...
Bucata de ceafă se taie felii groase de 12-13 mm, se presară sare grunzoasa pe toate feliile și s...


Tocăniță din pulpă de vițel și hribi

Tocăniță din pulpă de vițel și hribi

1300 g pulpă de vițel 800 g hribi 2 cepe roșii 1 praz mare 2 ardei grași roșii 1 ardei...
Pregătim toate ingredientele. Ceapa și prazul se curăță și se toaca mărunt. Morcovii curățați...


Piept de curcan cu orez integral

Piept de curcan cu orez integral

750 g piept de curcan 1 litru apă 1 lingură sare grunjoasă  4-5 linguri ulei 1 ceapă...
Se desprinde carnea de pe osul pieptului și se taie cubulețe, apoi se pune într-un vas, se...