Retete din categoria Aluaturi dospite dulci și sărate

Acasa» Retete
Croissante cu cremă tartinabila de fistic

Croissante cu cremă tartinabila de fistic

300 ml lapte călduț  7 g drojdie uscată 30 g zahăr 2 ouă 550 g făină tip 00 5 g sa...
Într-un bol se pun laptele călduț, drojdia și zahărul. Se amestecă cu telul, apoi se adaugă...


Foccacia cu masline

Foccacia cu masline

560 g făină tip 00 470 g apă călduță 5 g drojdie uscata 10 g sare 5 g ulei de măsline...
Într-un bol încăpător se pune apă, drojdia, cele 5 g ulei de măsline și se amestecă....


Pizza cu blat subtire

Pizza cu blat subtire

Pentru patru blaturi cu diametrul de 35 cm 1 kg făină pentru pizza Castelana blu 600 ml apă...
Se cerne făină într-un bol încăpător și se amestecă cu sarea. Drojdia proaspătă se...


Chifle pufoase cu susan

Chifle pufoase cu susan

1 kg făină tip 480 650 ml apă călduță 15 g sare 20 g drojdie proaspătă 2-3 linguri ulei...
În apa călduță se dizolvă drojdia proaspătă. Făină se cerne într-un vas încăp...


Plăcinte “Trandafir”

Plăcinte “Trandafir”

Aluat 750 grame făină 7 g drojdie uscată 400-430 ml lapte călduț  50 g zahăr ...
Aluat  Într-un vas încăpător se cerne făină. Se face în mijlocul făinii...


Baghete cu masline

Baghete cu masline

600 g făina cu proteina 13-14% 550 ml apa calduta 2 g drojdie uscata 12 g sare 30 ml ulei...
Pentru aceasta reteta am folosit doua tipuri de făina in cantități egale, faina pentru cozonac cu...


Chifle tip ciabatta

Chifle tip ciabatta

1200 g făina cu 13,5% proteina 1000 g apa calduta 3 g drojdie uscata 25 g sare 60 g ulei...
Intr-un vas încăpător se pune apa calduta, cântărită in grame, ca nu m-am complicat i...


Pan goccioli, brioșe cu ciocolată neagră

Pan goccioli, brioșe cu ciocolată neagră

750 g făina tip 550 cu 13,5% proteina 400 ml lapte caldut 7 g drojdie uscata 150 g zahăr...
Intr-un bol se pune laptele caldut, o lingura de zahăr din totalul celor 150 g și drojdia uscata....


Croissante cu rahat

Croissante cu rahat

500 g făina tip 550 cu 13,5% proteina 50 g zahăr pudra vanilat 5 g drojdie uscata 300 ml la...
Intr-un bol se pune făina cernută, drojdia, zaharul pudra, albusul de ou și laptele caldut care s...


Pâine “Tiger”

Pâine “Tiger”

600 g făina cu 13,5% proteina 7 g drojdie uscata 10 g sare 400 ml apa calduta 30 ml ulei...
Intr-un bol încăpător se cerne făina. Se face un crater la mijloc și se pune drojdia și 150...