Retete din categoria Aluaturi dospite dulci și sărate

Acasa» Retete
Chifle Laugenbrot

Chifle Laugenbrot

Aluat 500 g făina 275 ml apa calduta,spre rece 1 lingurița sare 2 lingurițe zahăr ...
Se frământa un aluat din făina,sare și zahăr , peste care se toarnă apa in care s-a dizolva...


Pâine simpla de casa

Pâine simpla de casa

550 g făina 280 ml apa 1 lingurița sare 2 lingurițe zahăr 20 g drojdie proaspăta ...
Făina cernută ,sarea și zaharul se amesteca împreuna. In apa calduta se dizolva drojdia ,...


Chifle leopard

Chifle leopard

Aluat pentru 8 chifle 125 ml lapte caldut 100 ml apa calduta 1 lingurița zahăr 1 linguri...
Într-un bol se pune laptele, apa, zahărul și drojdia,se amesteca bine cu un tel, se lasă 5...


Pâine de casa

Pâine de casa

650 g făina 200 ml lapte 220 ml apa  1 lingurița sare 10 g zahăr 10 g drojdie usca...
  Cantitatea de lichid calduta, drojdia și zaharul, se amesteca, pana se dizolva drojdia,...


Chifle cu unt

Chifle cu unt

220 ml apa 200 ml lapte 10 g drojdie uscata 8 g sare 10 g zahăr 30 g unt moale pentru a...
Intr-un vas încăpător se pun apa și laptele, ambele călduțe, se adauga drojdia și zaha...


Mucenici moldovenești

Mucenici moldovenești

Pentru 10 mucenici 500 g făina 20 g drojdie proaspăta 20 g zahăr 1 lingurița sare 2 ou...
Se cerne făina. In laptele caldut se dizolva drojdia. Untul și untura se topesc, după care se...


Pâine de casa cu lapte

Pâine de casa cu lapte

400 g făina 250 ml lapte caldut 12 g drojdie proaspăta 1 lingurița sare 1 lingurița zahăr...
  Se cerne făina intr-un vas, se face un crater la mijloc, se pune zahăr, drojdia și tot...


Pâine împletită

Pâine împletită

500 g făina 325 ml lapte caldut 15 g drojdie proaspăta 1 lingurița sare 1 lingurița zahăr...
  Se cerne făina, iar laptele îl încălzim puțin. Facem o maia din drojdie,...


Baghete cu kefir

Baghete cu kefir

  ​​​500 g făina 200 ml apa 200 ml kefir 30 ml ulei 20 g drojdie proaspăta ...
  Apa și kefirul se pun la încălzit, doar cât sa fie călduțe. Făina se cern...


Chifle japoneze

Chifle japoneze

500 g făina 350 ml lapte caldut 1 lingurița sare 1 lingura rasa zahăr 20 g drojdie proaspăta 25...
Intr-un vas punem făina, drojdia dizolvată in lapte, sare, zahăr și se frământa, încorpo...