Retete din categoria Aluaturi dospite dulci și sărate

Acasa» Retete
Pan goccioli, brioșe cu ciocolată neagră

Pan goccioli, brioșe cu ciocolată neagră

750 g făina tip 550 cu 13,5% proteina 400 ml lapte caldut 7 g drojdie uscata 150 g zahăr...
Intr-un bol se pune laptele caldut, o lingura de zahăr din totalul celor 150 g și drojdia uscata....


Croissante cu rahat

Croissante cu rahat

500 g făina tip 550 cu 13,5% proteina 50 g zahăr pudra vanilat 5 g drojdie uscata 300 ml la...
Intr-un bol se pune făina cernută, drojdia, zaharul pudra, albusul de ou și laptele caldut care s...


Pâine “Tiger”

Pâine “Tiger”

600 g făina cu 13,5% proteina 7 g drojdie uscata 10 g sare 400 ml apa calduta 30 ml ulei...
Intr-un bol încăpător se cerne făina. Se face un crater la mijloc și se pune drojdia și 150...


Foccacia cu făina Manitoba

Foccacia cu făina Manitoba

720 g făina Manitoba cu 14% proteina 600 ml apa calduta 6 g drojdie uscata 45 ml ulei de ma...
Pentru aluat am folosit făina Manitoba cu 14% proteina, care se comporta foarte bine in aluaturi cu...


Painici pufoase cu lapte

Painici pufoase cu lapte

1 kg făina cu 13,5% proteina 15 g zahăr 15 g sare 700 ml lapte caldut 7 g drojdie uscata...
Se cerne făina intr-un bol încăpător, se face un crater in mijlocul ei, unde se pune zaharu...


Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

Aluat pentru 12 bucăți  1 kg făina cu 13,5% proteina 550 ml apa calduta 10 g drojdie...
Intr-un vas încăpător se pun apa, drojdia și zaharul. Se amesteca, se acoperă vasul si se l...


Pâine fără frământare cu dospire la rece

Pâine fără frământare cu dospire la rece

1 kg făina tip 550 pentru foietaj 900 ml apa calduta 30 ml ulei de masline 3 g drojdie usca...
Pregătesc pâine foarte des in casa cu  rețeta clasica, dar acum  din aceas...


Plăcinte poale-n brâu

Plăcinte poale-n brâu

Aluat 800 g făina tip 550 450 g lapte caldut 20 g zahăr 10 g sare 1 ou+ 1 gălbenuș&nbs...
Intr-un vas încăpător se pune făina cernută.  Se face o groapa in mijlocul făinii și...


Foccacia cu sare si ulei de masline

Foccacia cu sare si ulei de masline

500 g făina cu 13,5% proteina 400 ml apa calduta 2 g drojdie uscata 10 g sare 5 g zahăr&n...
Pentru foccacia am folosit făina cu un conținut ridicat de proteina și cu hidratare de 80%, poate și...


Ciabatta

Ciabatta

400 g făina cu 13,5% proteina 2 g drojdie uscata 320 ml apa calduta 8 g sare 30 ml ulei d...
Reteta este simpla, ușor de realizat, dar trebuie urmați cativa pași, ce consta in tehnica Stretch a...