Retete din categoria Sosuri

Acasa» Retete
Pesto cu leurda

Pesto cu leurda

Pentru varianta dietetica 600 g leurda  100 g ulei de masline (10 linguri) 140 g nuci...
Am făcut pentru familie pesto de leurda, având și o sursa de inspirație, pentru ca, nu făcusem...


Rata umplută cu fructe

Rata umplută cu fructe

O rata de curte (1800 g) 2 lingurițe sare grunzoasa  1/2 lingurița piper 1 pahar apa...
Anul acesta am avut ocazia, sa cumpărăm câteva rate, crescute la curte, gata tăiate, curăța...


Lutenica

Lutenica

Pentru acest sos am folosit: 7 ardei kapia  2 roșii 6 căței de usturoi 30 ml ulei de...
Se coc pe gratar( cine are posibilitate), sau pe tabla , la flacara aragazului, ardeii și roșiile...
Lutenica ( ljutenica, lyutenitsa) este o mâncare de legume sau chutney (sos  pica...


Maioneza cu usturoi

Maioneza cu usturoi

O căpățâna mare usturoi  O lingura otet 50-60 ml ulei de floarea soarelui sare
Cățeii de usturoi curatati se pun in vas,se adauga sare,iar cu ajutorul blenderului vertical pasă...


Maioneza simpla din gălbenușuri crude și muștar

Maioneza simpla din gălbenușuri crude și muștar

2 gălbenușuri crude O lingura generoasa de muștar dulce 200-300 ml ulei
Mixam gălbenușurile cu muștarul,după care începem sa adăugăm uleiul in fir subțire,mix&acir...


Sos de iaurt cu castraveti

Sos de iaurt cu castraveti

1/2 kg iaurt (se poate folosi si smantana); 3-4 castraveti potriviti ca dimensiune; sare; p...
Castravetii se dau pe razatoare, dupa care se adauga iaurtul. Se presoara sare si piper dupa gu...


Mujdei de usturoi

Mujdei de usturoi

1-2 căpăţâni de usturoi; 1 lingura smântână; Sare; Ulei;
Usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Se pune sare şi se pisează foarte bine. Se adaugă ulei şi...


Maioneza

Maioneza

2 galbenusuri; o lingura de mustar; ulei; sare;
Intr-un bol se pune galbenusul crud. Se adauga mustarul si putina sare si se amesteca bine cu o ling...


Reductie de otet balsamic

Reductie de otet balsamic

50 ml otet balsamic; 2 lingurite miere de albine sau zahar; sare;
Se amesteca otetul impreuna cu mierea si putin sare intr-un ibric, dupa care se pun la fiert pe f...