O bucată ceafă de porc (1600 grame)
20 g sare grunjoasa
2 lingurițe muștar dulce
2 linguri...
Bucata de ceafă se taie felii groase de 12-13 mm, se presară sare grunzoasa pe toate feliile și s...
Pentru varianta dietetica
600 g leurda
100 g ulei de masline (10 linguri)
140 g nuci...
Am făcut pentru familie pesto de leurda, având și o sursa de inspirație, pentru ca, nu făcusem...
O rata de curte (1800 g)
2 lingurițe sare grunzoasa
1/2 lingurița piper
1 pahar apa...
Anul acesta am avut ocazia, sa cumpărăm câteva rate, crescute la curte, gata tăiate, curăța...
Pentru acest sos am folosit:
7 ardei kapia
2 roșii
6 căței de usturoi
30 ml ulei de...
Se coc pe gratar( cine are posibilitate), sau pe tabla , la flacara aragazului, ardeii și roșiile...
Lutenica ( ljutenica, lyutenitsa) este o mâncare de legume sau chutney (sos pica...
O căpățâna mare usturoi
O lingura otet
50-60 ml ulei de floarea soarelui
sare
Cățeii de usturoi curatati se pun in vas,se adauga sare,iar cu ajutorul blenderului vertical pasă...
2 gălbenușuri crude
O lingura generoasa de muștar dulce
200-300 ml ulei
Mixam gălbenușurile cu muștarul,după care începem sa adăugăm uleiul in fir subțire,mix&acir...
1/2 kg iaurt (se poate folosi si smantana);
3-4 castraveti potriviti ca dimensiune;
sare;
p...
Castravetii se dau pe razatoare, dupa care se adauga iaurtul.
Se presoara sare si piper dupa gu...
1-2 căpăţâni de usturoi;
1 lingura smântână;
Sare;
Ulei;
Usturoiul se curăţă şi se taie mărunt.
Se pune sare şi se pisează foarte bine.
Se adaugă ulei şi...
2 galbenusuri;
o lingura de mustar;
ulei;
sare;
Intr-un bol se pune galbenusul crud.
Se adauga mustarul si putina sare si se amesteca bine cu o ling...
50 ml otet balsamic;
2 lingurite miere de albine sau zahar;
sare;
Se amesteca otetul impreuna cu mierea si putin sare intr-un ibric, dupa care se pun la fiert pe f...