Retete din categoria Aperitive, garnituri, gustari calde

Acasa» Retete
Tartă fără aluat cu morcovi și broccoli

Tartă fără aluat cu morcovi și broccoli

Pentru blat 3 morcovi (380 g morcov dat pe răzătoarea mare) 1 ou 75 g mozarella  2...
Pentru blat cu diametrul de 30 cm Morcovii și mozarella, ambele date pe răzătoarea mare, oul,...


Cartofi umpluți

Cartofi umpluți

7 cartofi medii 250 g carne gătită (salam, șuncă, afumătură de casă, etc…) 150 g cașca...
Cantitatea de cartofi se ajustează, în funcție de numărul persoanelor de la masă. Cartofi...


Tartă cu carne de vită și blat de conopida

Tartă cu carne de vită și blat de conopida

700 g buchete de conopidă 750 g pulpă vita 3 ouă 200 g smântână de gătit cu 32%...
Buchetele de conopidă se fierbe 5 minute în apă cu puțină sare. Se strecoară de apă și se l...


Chifteluțe de vinete

Chifteluțe de vinete

2 vinete mari  1 morcov potrivit  1 roșie 1 ardei gras 2 ouă mici 2 linguri p...
Vinetele se curăță de coajă și se taie cubulețe, care au cântărit  850 grame. Pe tavă...


Crema de fasole, morcovi și gogosari

Crema de fasole, morcovi și gogosari

350 g fasole albă fiartă  2 morcovi 2 gogoșari 1 căpățână usturoi 1 lingură pa...
Dacă ținem cont ca, avem fasole gătite, din conservă, sau fierte acasă, rămâne să pregatim...


Salată de vinete cu legume

Salată de vinete cu legume

2 vinete 1 ceapă roșie 2 roșii  1 ardei kapia 1 legătură pătrunjel Sare, piper, ze...
Vinetele se taie în două pe lungime. Pe fiecare jumătate de vânătă, pe partea cu mi...


Evantai de dovlecei cu ou și cascaval

Evantai de dovlecei cu ou și cascaval

2 dovlecei mai mari 3 ouă 150 g cașcaval Sare, piper 3-4 linguri făină  Ulei pentr...
Dovleceii se spală și se taie capetele. Fiecare dovlecel se taie astfel: prima dată se fac trei...


Paste orzo cu ricotta și năut copt

Paste orzo cu ricotta și năut copt

Pentru 5-6 porții 250 g boabe năut fierte și curățate de coajă 1 linguriță boia afumată 1/...
Pentru acest preparat se poate folosi năut din conservă, sau în funcție de timp, se poate fier...


Pastă de linte roșie

Pastă de linte roșie

400 g linte roșie 1 litru apa 40 ml ulei de măsline, sau de floarea-soarelui  4 căței...
Boabele de linte se spală la jet de apă rece. Se pun într-o oală, se toarnă apă și se dă&...


Păstârnac și morcovi glazurați cu miere și muștar

Păstârnac și morcovi glazurați cu miere și muștar

4 morcovi 4 rădăcini de păstârnac  1 linguriță sare 1/2 linguriță piper 1 ling...
Rădăcinoasele se curăță, se spală și se feliază în lung, în patru, șase bucăți, &icir...