Pentru blat
3 morcovi (380 g morcov dat pe răzătoarea mare)
1 ou
75 g mozarella
2...
Pentru blat cu diametrul de 30 cm
Morcovii și mozarella, ambele date pe răzătoarea mare, oul,...
7 cartofi medii
250 g carne gătită (salam, șuncă, afumătură de casă, etc…)
150 g cașca...
Cantitatea de cartofi se ajustează, în funcție de numărul persoanelor de la masă.
Cartofi...
700 g buchete de conopidă
750 g pulpă vita
3 ouă
200 g smântână de gătit cu 32%...
Buchetele de conopidă se fierbe 5 minute în apă cu puțină sare. Se strecoară de apă și se l...
2 vinete mari
1 morcov potrivit
1 roșie
1 ardei gras
2 ouă mici
2 linguri p...
Vinetele se curăță de coajă și se taie cubulețe, care au cântărit 850 grame. Pe tavă...
350 g fasole albă fiartă
2 morcovi
2 gogoșari
1 căpățână usturoi
1 lingură pa...
Dacă ținem cont ca, avem fasole gătite, din conservă, sau fierte acasă, rămâne să pregatim...
2 vinete
1 ceapă roșie
2 roșii
1 ardei kapia
1 legătură pătrunjel
Sare, piper, ze...
Vinetele se taie în două pe lungime.
Pe fiecare jumătate de vânătă, pe partea cu mi...
2 dovlecei mai mari
3 ouă
150 g cașcaval
Sare, piper
3-4 linguri făină
Ulei pentr...
Dovleceii se spală și se taie capetele.
Fiecare dovlecel se taie astfel: prima dată se fac trei...
Pentru 5-6 porții
250 g boabe năut fierte și curățate de coajă
1 linguriță boia afumată
1/...
Pentru acest preparat se poate folosi năut din conservă, sau în funcție de timp, se poate fier...
400 g linte roșie
1 litru apa
40 ml ulei de măsline, sau de floarea-soarelui
4 căței...
Boabele de linte se spală la jet de apă rece.
Se pun într-o oală, se toarnă apă și se dă&...
4 morcovi
4 rădăcini de păstârnac
1 linguriță sare
1/2 linguriță piper
1 ling...
Rădăcinoasele se curăță, se spală și se feliază în lung, în patru, șase bucăți, &icir...