Retete din categoria Aperitive, garnituri, gustari calde

Acasa» Retete
Păstârnac la cuptor

Păstârnac la cuptor

Pentru o porție  1 păstârnac potrivit ca mărime 1 lingurița ulei de masline 1 l...
Pastarnacul se curată de coaja, se spală și se taie pe lung, in felii potrivite. Se pulverizeaz...


Piure de conopida

Piure de conopida

650 g buchete de conopida 100 ml lapte 40 g unt Sare, piper, sau alte condimente la alegere...
O mâncare pe cât de simpla, pe atât de gustoasa, fiind o garnitura perfecta pentru...


Pasta de linte verde

Pasta de linte verde

300 g linte verde 2 l apa 1 lingurița sare 1 lingura tahini (pasta de susan) 60 ml ulei d...
Se pune apa cu sare, la fiert. Între timp lintea se pune intr-o sita si se spală la jet d...


Salata din icre de biban

Salata din icre de biban

160 g icre de biban 300 ml ulei 30-40 ml apa minerala foarte rece
Având doua kg de biban pentru saramura, nu mică mi-a fost surpriza, sa constat, ca fiecare...


Chiftelute din carne de vita și porc

Chiftelute din carne de vita și porc

900 g carne vita 600 g carne porc 2 dovlecei 2 morcovi 1 ceapa mare 1 căpățâna mi...
Nu cred, ca exista o reteta exactă a chifteluțelor, mai degrabă, se adaptează reteta după gustul fie...


Pate de gasca

Pate de gasca

600 g ficat de gasca 1 ceapa mare 250 ml supa de gasca 170 g unt 3 căței de usturoi 1 f...
Aceasta reteta de pate este o nouatate pentru mine, pentru ca in general, orice fel de pate de pasar...
Am căutat și eu forma corecta a pateului și iată explicația, unei exprimări corecte: pate / pateu...


Găluște de făina pentru papricaș, gulaș sau tocănițe

Găluște de făina pentru papricaș, gulaș sau tocănițe

Este prima data, când pregătesc o mâncare, la care se folosesc găluște de făina. Am cău...
Se bat ouăle cu sarea, folosind un tel. Se incorporeaza untul topit și răcit, iar la final se p...


Risotto cu ciuperci, parmezan și unt

Risotto cu ciuperci, parmezan și unt

1 cana de orez (300 grame) 1 legătura ceapa verde 2-3 căței de usturoi 500 g ciuperci brune...
Acest risotto cu ciuperci a fost garnitura la ossobuco, de aceea am folosit supa de vita, făcută...


Budinca cu dovlecei, branza și șunca

Budinca cu dovlecei, branza și șunca

700 g dovlecei micuti 3 oua+1 albus 50 g telemea de oaie 100 g cașcaval 150 g șunca 200...
Pregătim dovleceii întâi. Se spală, se taie din capete și se dau pe răzătoarea m...


Salata de conopida cu maioneza și usturoi

Salata de conopida cu maioneza și usturoi

700 g buchetele de conopida  Maioneza 2 gălbenușuri crude 150 ml ulei de floare...
Se pune la fiert apa cu o lingurița de sare. Conopida rupta buchetele, se pune intr-o sita...