Retete

Acasa» Retete
Plăcintă cu dovleac

Plăcintă cu dovleac

Aluat  150 ml ulei de floarea-soarelui  320 ml apă  10 g zahăr 7 g sare...
Umplutura Dovleacul se curăță de coajă și se îndepărtează mijlocul cu semințe, inclusiv...


Pulpe de pui în sos de ceapă și vin alb

Pulpe de pui în sos de ceapă și vin alb

10 pulpe de pui 1 lingură sare grunjoasă 4 cepe mari 7-8 căței usturoi 2 linguri ulei 3...
Pulpele de pui se spală, eventual se mai pârlesc la flacăra aragazului, dacă e cazul. Se pr...


Chifle pufoase cu lapte

Chifle pufoase cu lapte

450 ml lapte călduț 30 g untură moale (unt, sau ulei) 1 ou 5 g drojdie uscată 10 g zahăr...
Într-un bol încăpător se pun: laptele călduț, untura moale, oul, zahărul și drojdia....


Paine “floare”

Paine “floare”

200 ml apă caldă 200 ml lapte călduț 15 g zahăr 7 g drojdie uscată 1 o80 ml ulei 1 ling...
Într-un vas încăpător se pun: apa, laptele, zahărul, oul, drojdia și uleiul. Se amest...


Tartă umplută cu cremă de lămâie

Tartă umplută cu cremă de lămâie

300 g aluat pentru tartă Lemon curd 3 ouă 200 g zahăr 90 g zeamă de lămâie&n...
Aluat de tartă Intr-un bol se pune untura la temperatura camerei, smântâna, ouăle,...


Pastă de linte roșie

Pastă de linte roșie

400 g linte roșie 1 litru apa 40 ml ulei de măsline, sau de floarea-soarelui  4 căței...
Boabele de linte se spală la jet de apă rece. Se pun într-o oală, se toarnă apă și se dă&...


Prăjitură cu albușuri și vișine, glazurată cu jeleu de vișine

Prăjitură cu albușuri și vișine, glazurată cu jeleu de vișine

300 g albușuri 300 g zahăr 300 g făină 180 g ulei 1 linguriță rasă cu sare 600 g vișine...
Înainte de a pregăti compoziția pentru prăjitură, se pun vișinele într-o sită, așezat...


Supă cremă de usturoi

Supă cremă de usturoi

5 căpățâni de usturoi 2 fire mari de praz 1 ceapă 1/2 păstârnac mare 2...
Rețeta pentru această supă cremă, este o combinație de inspirații. De la Savori Urbane, baconul prăj...


Biluțe cu semințe chia, pastă de fistic și glazură de ciocolată

Biluțe cu semințe chia, pastă de fistic și glazură de ciocolată

Compoziția  180 g brânză grunjoasă cu 2% grăsime  90 g tarate de ovăz ...
Într-un bol se pun toate ingredientele, fără semințele Chia. Acestea se vor adăuga mai t&ac...


Tartă umplută cu cremă de vanilie și frisca

Tartă umplută cu cremă de vanilie și frisca

Aluat pentru două tarte cu diametrul de 23 cm 1 ou 120 g untură la temperatura camerei 120...
Aluat Într-un bol se pune untura la temperatura camerei, smântâna, oul, zahă...