4 ouă
100 g unt la temperatura camerei
200 g zahăr pudră
200 ml lapte rece
500 g făină&nb...
Untul la temperatura camerei se mixează cu un praf de sare și zahărul pudră, timp de 2-3 minute....
2 vinete mari
1 morcov potrivit
1 roșie
1 ardei gras
2 ouă mici
2 linguri p...
Vinetele se curăță de coajă și se taie cubulețe, care au cântărit 850 grame. Pe tavă...
2 pulpe curcan (1600 grame)
2 cepe mari
5-6 căței usturoi
1 pahar de vin (300 ml)
3-4 lin...
Pulpele spălate bine, se taie în două, iar pulpelor inferioare (copanele) li se face o tăie...
2 bucăți coaste de porc (1700 grame)
1 lingură sare grunjoasă
1 linguriță piper
1 pah...
Coastele de porc se curăță de pielița albă (vezi galeria foto), practic se desprinde puțin î...
1/2 piept de curcan fără os (875 grame)
1 lingura rasa cu sare grunzoasa
1 linguriță pi...
Pieptul de curcan cu, sau fără piele, cum dorim, se taie bucăți mici și se pune într-un bol...
3 ouă
50 g indulcitor (eritritol)
150 g kefir 1,5% grăsime
54 g migdale măcinate
50 g lap...
Pentru rețeta de azi, am folosit migdale crude, date la râșnița, cu tot cu coajă, p&a...
1 pachet foi de napolitane (9 foi de 30/16 cm)
400 g biscuiți petit beurre
250 g miez de nucă...
Biscuiții și miezul de nucă se mărunțesc într-un procesor electric.
Într-un vas ant...
4 ouă
200 g zahăr
100 g unt topit
200 ml lapte
300 g făină
1 praf de copt
150 g...
Făină, nuca măcinată și praful de copt se amestecă împreună.
150 g miez de nucă se toacă...
4 ouă+ 1 albus
70 g indulcitor (eritritol)
1 praf de sare
500 g brânză de vaci...
Încălzim cuptorul la 175 grade.
O tavă de 22/24 cm se tapetează cu hârtie de copt....
3 kg peste proaspat
Apă+ oțet de 9 grade
3 cepe mari
50 g ulei de măsline
3-4 lingu...
Pentru zacuscă am folosit pește de Dunăre, caras, scobar, plătică, dar se poate folosi un amestec...