1 pachet foi de placinta fillo (400 g)
100 g unt topit și răcit
300 g visine congelate fără s...
Pregătim de tava cu diametrul de 30 cm, care se unge cu unt din belsug. Eu am folosit o forma de...
3 bucăți mici de sfecla roșie
2 legături pătrunjel
2-3 căței usturoi
2 linguri ulei de masl...
Sfecla roșie se inveleste in hârtie de copt, se pun intr-o tava și se da la cuptor, la 180...
Meniu pentru 8-10 persoane
Pentru rulada
1 bucata ceafa de vițel (1800 grame)
1 lingurita c...
Gătitul acestei rulade din ceafa de vițel, se intinde pe un timp mai lung, dar la sfârșit vom...
1 pachet foi de placinta refrigerate (400 grame)
1 kg iaurt grecesc 10% grăsime
7 oua
200 g...
Pregătim crema pentru placinta și incepem separând ouăle.
Albușurile și sarea se mixează,...
Blat
300 g pudra Oreo
100 g unt topit și răcit
1 lingurița esența gel de rom
Crema...
Blat
Pudra Oreo (cumpărată din supermarket), untul topit și esența de rom se amesteca, pana de...
600 g broccoli
1 ceapa
1 morcov mare
4 fire apio
1 cartof alb
50 ml ulei
Sare,...
Broccoli se rupe buchete, iar cotorul se curată și se taie bucăți.
Celelalte legume curățate și...
Aluatul 1
90 g tarate ovaz (6 linguri)
60 g tarate grâu (6 linguri)
20 g seminte chi...
Aluatul 1
Intr-un bol se pun toate ingredientele uscate, se amesteca și se toarnă peste ele to...
720 g făina Manitoba cu 14% proteina
600 ml apa calduta
6 g drojdie uscata
45 ml ulei de ma...
Pentru aluat am folosit făina Manitoba cu 14% proteina, care se comporta foarte bine in aluaturi cu...
400 ml lapte semidegresat
3 oua
40 g indulcitor (xilitol)
6 g făina konjac
5 g sare...
Intr-un vas se amesteca 100 ml lapte rece și cele 6 grame de făina konjac. Se lasă la hidratat, p...
1 kg buchete de conopida
3 oua mari
320 g smantana cu 20% grăsime
200 ml lapte rece
20 g...
Conopida rupta buchete, se spală sub jet de apa rece.
Intr-o oala se pun la fiert 2-trei litri...