Retete din categoria Supe, Ciorbe, Borsuri

Acasa» Retete
Storceag( ciorba de sturion)

Storceag( ciorba de sturion)

7-8 rondele de nisetru,cega,morun,etc...orice fel de sturion,care se taie bucăți mai mici,c&...
Punem intr-o oala capul de peste și apa cât sa-l cuprinda.Se fierbe 2-3 minute. Se scoate...
Sturionul este un peste care se găsește și in piețele noastre,chiar dacă au un preț mai mare. Au...


Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

300-400 g dovleac 2 morcovi 1-2 cepe O rădăcina de pătrunjel 2-3 linguri de masline  100 g...
Curățăm și tocam bucăți mari legumele,se pun la fiert cu apa cât sa le cuprindă. Când l...
Cine dorește,poate înlocui smantana cu iaurt grecesc. O alta varianta ar fi ca legumele sa fi...


Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

500 g ciuperci O ceapa Un morcov Un ardei gras O rădăcina de pătrunjel O felie de țelina 2-3 l...
Se curată legumele,se taie bucăți mai mari Ciupercile se curată și se spală. Se pun la fiert legum...


Ciorba de miel

Ciorba de miel

1,5 kg carne de miel pentru ciorba( bucati de carne bune pentru ciorba,oase),pentru o oala de 5 l...
Spălam carnea și o punem intr-un vas cu apa și o lingura de sare,o punem pe foc,sa tragă un...
Cine dorește poate înlocui cartofii,cu o ceașca de orez,dar noi preferam cartofii.Cantitatile...


Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Un broccoli mai măricel O ceapa 2-3 morcovi potriviți 2-3 felii țelina O rădăcina mică de...
Curățăm legumele,le tăiam ca pentru supa și le punem la fiert in apa,cam un deget in plus deasupr...


Ciorba de pasare a la grec

Ciorba de pasare a la grec

Pentru o oala de ciorba de circa 7-8 l,am folosit: O pasare de țara de aproximativ 2kg ...
Pentru început porționăm pasarea,spălam carnea și o punem la fiert cu apa si 1-2 lg sare gr...
Se poate folosi doar tacâmurile de la pasare sau pasarea întreaga,indiferent ce folos...