Retete din categoria Torturi

Acasa» Retete
Tort cu frisca, nuca măcinată și blat de pandișpan

Tort cu frisca, nuca măcinată și blat de pandișpan

Blat 6 oua 6 linguri zahăr 6 linguri făina 4 linguri ulei 1 praf sare Crema...
Blat Este un blat obișnuit de pandișpan. Se bat albușurile spuma cu sarea,spre final se adaug...


Tort cu crema de ciocolata albă și curd de rodie

Tort cu crema de ciocolata albă și curd de rodie

Curd de rodie 3 oua 200 g zahăr 200 ml suc de  rodie 150 g unt Mai avem nevoie de...
Ne ocupam întâi de curdul de rodie. Știam vizual ce fel de tort îmi doream, d...
Asamblare Dacă blatul l-am făcut in tava de 26 cm, acum am asamblat tortul pe un platou, folos...


Tort cu crema de vanilie cu unt  și crema de ciocolata cu lapte

Tort cu crema de vanilie cu unt și crema de ciocolata cu lapte

Blat Tava cu diametrul de 23 cm 4 oua 150 g zahăr 125 ml cola 5 linguri ulei 25 g ca...
Blatul Ouale întregi se mixează cu un praf de sare, se adauga zaharul treptat și mixam p...


Tort cu frisca și glazura de ciocolata neagră

Tort cu frisca și glazura de ciocolata neagră

4 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri făină 2 linguri cacao 1 linguriţă extract de vanilie Sirop de...
Blat Tava cu diametrul de 20 cm Făina se cerne împreună cu cacao. Gălbenuşurile se mixează c...
Asamblare Se aşază pe un platou prima foaie de blat, se însiropează bine cu 1/3 din sirop, se...


Tort cu nuci caramelizate

Tort cu nuci caramelizate

Pentru un singur blat 3 albușuri 110 g nuca măcinată 110 g zahăr 35 g făina O lingura...
Pentru tort avem nevoie de trei blaturi, care se fac separat,deci vom avea nevoie de cantitate tr...
Asamblare Primul blat se pune pe platou, se adauga crema, punem al doilea blat, iar crema, al...


Tort cu blat umed de cacao,mousse de mure și ganache de ciocolata albă

Tort cu blat umed de cacao,mousse de mure și ganache de ciocolata albă

Blat 4 oua 240 g zahăr 170 g făina 50 g cacao 240 g iaurt grecesc 10% grăsime ...
Blat Se pot face 3 foi,coapte separat,sau un blat întreg,după care se taie in 3 felii....
Asamblare Din ambele creme lasam puțin deoparte,pentru ornat. Pe un platou punem primul blat...


Tort Krantz

Tort Krantz

Blat 4 albușuri 135 g nuca măcinată 135 g zahăr 2 linguri făina Un praf de sare C...
Blat Tava 20 cm diametrul Albușurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zahăr treptat...
Asamblare Pe o farfurie sau platou se aseaza prima foaie,se adauga crema iar peste crema se pu...


Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Sos caramel 200 g zahăr brun 100 g unt 200 g smantana30% grăsime Blat 5 oua 1...
Ne ocupam întâi de sosul caramel. Se topește zaharul la foc mic,când este car...
Asamblare Din crema caramel punem deoparte pentru decor. Blaturile se insiropeaza,se pune cr...


Tort Diplomat

Tort Diplomat

300g zahar; 4 oua; 300g lapte; 3 linguri gelatina; 200g apa rece; 400g frisca;
300g zahar si 4 oua intregi se bat pana se topeste zaharul. Se adauga 300g lapte. Se amesteca si...