Ingrediente
- 720 g buchetele de la o conopida medie
- 250 g cubulete cartofi
- 1 ceapa mare
- 3-4 căței usturoi
- 1,6 litri lichid (supa de legume, de pasare, apa)
- 25 ml ulei
- 25 g unt
- Sare și piper
Instructiuni
- Conopida se rupe buchetele, se pun intr-o sita si se trec prin jet de apa rece.
- Pentru cartofi am optat, sa folosesc unul alb si unul dulce. Se curată si se taie cubulete.
- Ceapa se taie julien.
- Pentru a fierbe legumele am folosit 600 ml supa de legume și am completat cu încă un litru de apa, fiind nevoie de lichid, sa acopere bine legumele.
- Intr-o oala se pune untul, uleiul si se da la foc mediu.
- Când untul se topește se adauga ceapa, usturoiul tăiat mărunt si se presara peste ele, o lingurița sare.
- Se calesc 3-4 minute la foc mic, amestecand mereu, sa nu se ardă ceapa, apoi adăugăm cartofii si conopida.
- Se calesc împreuna, doar cât se lasa puțin conopida.
- Se toarnă lichid, cât sa acopere legumele si se fierb, 20-25 minute, la foc mic, pana se înmoaie.
- Când legumele sunt fierte, se ia oala de pe foc, iar din zeama din oala punem deoparte 4-5 polonice.
- Conținutul din oala se pasează cu blenderul vertical, pana obținem o crema fina. In funcție de cremozitatea dorita, se adauga din zeama pusă deoparte. Pana la urma, eu am adaugat toata zeama.
- Se condimentează cu sare si piper proaspăt macinat.
- Opțional, la final se pune smantana, dar supa a fost atât de gustoasa si fina, încât am renunțat la ea.
- Se servește cu crutoane, pâine prăjită, cu verdeata presărată deasupra, fiecare cu ce-i place.
- Dacă se folosește doar ulei, obținem o supa delicioasa de post.
Comentarii