Conopida se rupe buchetele, se pun intr-o sita si se trec prin jet de apa rece.
Pentru cartofi am optat, sa folosesc unul alb si unul dulce. Se curată si se taie cubulete.
Ceapa se taie julien.
Pentru a fierbe legumele am folosit 600 ml supa de legume și am completat cu încă un litru de apa, fiind nevoie de lichid, sa acopere bine legumele.
Intr-o oala se pune untul, uleiul si se da la foc mediu.
Când untul se topește se adauga ceapa, usturoiul tăiat mărunt si se presara peste ele, o lingurița sare.
Se calesc 3-4 minute la foc mic, amestecand mereu, sa nu se ardă ceapa, apoi adăugăm cartofii si conopida.
Se calesc împreuna, doar cât se lasa puțin conopida.
Se toarnă lichid, cât sa acopere legumele si se fierb, 20-25 minute, la foc mic, pana se înmoaie.
Când legumele sunt fierte, se ia oala de pe foc, iar din zeama din oala punem deoparte 4-5 polonice.
Conținutul din oala se pasează cu blenderul vertical, pana obținem o crema fina. In funcție de cremozitatea dorita, se adauga din zeama pusă deoparte. Pana la urma, eu am adaugat toata zeama.
Se condimentează cu sare si piper proaspăt macinat.
Opțional, la final se pune smantana, dar supa a fost atât de gustoasa si fina, încât am renunțat la ea.
Se servește cu crutoane, pâine prăjită, cu verdeata presărată deasupra, fiecare cu ce-i place.
Dacă se folosește doar ulei, obținem o supa delicioasa de post.
Comentarii