Intr-o oala de patru litri se pune uleiul la încins. Se adauga ceapa tocata mărunt si morcovii dați pe răzătoarea mică, împreuna cu o lingurița de sare. Totul se caleste doua minute, amestecand mereu in oala.
Se pune carnea tocata (eu am folosit mai multă carne de vita si foarte putina de porc). Se caleste carnea cam 5 minute, pana se albește, amestecand, sa nu formeze ghemotoace de carne.
Se adauga apa si se fierbe, pana carnea este aproape gatita.
Orezul se spală si se adauga in oala, fierbandu-l 10 minute.
Cât orezul fierbe, se pregateste smantana si gălbenușurile, pentru a drege ciorba. Dacă se folosește smantana normala, se pune intr-un vas mai mare impreuna cu gălbenușurile si putina sare. Se omogenizează foarte bine cu un tel, iar înainte de a opri focul, se ia cate un polonic din ciorba clocotinda si se adauga peste smantana, amestecand mereu, pana cand smantana si ciorba, au cam aceeași temperatura, apoi se toarnă in oala cu ciorba. Se oprește focul, se adauga sare si piper dupa gust, se presara pătrunjel verde si se lasă oala acoperita încă 10 minute, timp in care orezul se umfla. Dacă ciorba se drege cu smantana lichida, aceasta impreuna cu galbenusurile si sarea se omogenizează cu telul si se toarne direct in oala.
O ciorba ușor de făcut si foarte gustoasa.
In galeria foto găsiți o poza cu reteta acestei ciorbe, primita de la o doamna, care postase pe un grup culinar, eu doar am modificat puțin cantitatea ingredientelor.
Comentarii