Ingrediente

  • 600 g broccoli 
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 4 fire apio
  • 1 cartof alb
  • 50 ml ulei
  • Sare, piper
  • 1,5 l apa
  • 2-3 căței de usturoi

Instructiuni

  • Broccoli se rupe buchete, iar cotorul se curată și se taie bucăți.
  • Celelalte legume curățate și spalate se toaca bucăți mai mari.
  • Intr-o oala se pune uleiul, apoi se adauga pe rând ceapa și o lingurița sare, morcovul, cartoful tăiat cuburi, apio, iar la final broccoli. Usturoiul se lasă deoparte și va fi folosit la final.
  • Se calesc pe rând, doar cât se lasa puțin.
  • Se adauga apa și se fierbe, pana ce legumele s-au inmuiat.
  • O parte din zeama din oala se toarnă intr-un vas, iar legumele, împreuna cu 2-3 căței de usturoi, se pasează cu blenderul vertical.
  • Se subțiază, adăugând din zeama pusă deoparte, pana obținem consistenta dorita.
  • Se condimentează cu sare și piper proaspăt macinat.
  • Se servește cu crutoane, seminte de dovleac, puțin ulei de masline, etc…
  • Pentru un gust mai fin și o textura catifelată, se adauga smantana lichida la final, sau se calesc legumele in amestec de unt și ulei. La fel, se poate servi cu parmezan presărat in farfurie, dar atunci supa nu va fi de post.