Ingrediente

  • 40 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 cartof alb
  • 1 cartof dulce
  • 3 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini 
  • 1 dovlecel galben
  • 3 fire apio
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1,5-2 litri apa
  • Sare după gust

Instructiuni

  • Dovleceii medii, se spală, se îndepărtează capetele și se taie rondele, cu tot cu coaja. Ceapa curățata se taie julien, ardeiul se feliază, cartofii curatati de coaja se taie cubulete, iar firele de apio spalate se toaca mărunt.
  • Intr-un vas se pune uleiul, toate legumele și o lingura rasa de sare.
    Amestecand mereu in legume, se lasă la foc mediu, pana se lasă și încep sa devină lucioase.
  • Se adauga apa fierbinte in funcție de mărimea legumelor, dar sa fie acoperite cu apa, cu încă un deget deasupra lor si se fierb la foc mediu, pana legumele sunt fierte.
  • Se strecoară toată supa din oala in alt vas, iar legumele le vom pune in blender, 
  • Când obținem un piure fin, turnam înapoi in oala, adăugăm treptat din supa pusă deoparte, pana obținem consistenta dorita, amestecand cu o lingura. Am folosit blenderul pentru ca, dovleceii fiind fierți cu tot cu coaja, aparatul le pasează foarte bine. Daca folosim dovleceii curatati de coaja, atunci pentru a pasa legumele, este suficient blenderul de mâna.
  • Se condimentează cu piper, sare daca e cazul, iar optional se poate adauga putina nucsoara.
  • Este o supa fina, delicioasa, servita cu pâine prăjită, sau crutoane.