Ingrediente

  • 650 g naut fiert și scurs de apa
  • 2 cartofi medii
  • 3 morcovi
  • 3 fire apio
  • 2 cepe
  • 1 cățel de usturoi
  • 40 ml ulei de masline
  • 2 foi dafin
  • 1,5-2 litri apa
  • 1 lingurița coriandru macinat
  • 1 lingura tahini (pasta de susan)
  • Sare și piper după gust

Instructiuni

  • Năutul l-am avut fiert dinainte și congelat. Acum doar am dezghețat punguta cu naut, am scurs apa rezultata, care am păstrat-o pentru supa. Se poate folosi naut din conserva, dar nu știu, cât este de sănătoasa și naturală zeama in care sunt conservate, sa poată fi folosită la supa.
  • Pregătim toate legumele, care se curată, se spală și se taie bucăți mai mici.
  • Intr-un vas cu capacitate de 4 litri se pune uleiul de masline, iar înainte de a cali legumele, se pun câteva boabe de naut la prajit, pana se rumenesc. Acest naut prajit îl punem in farfurii, atunci când servim supa.
  • Se scoate năutul rumenit și se pun toate legumele (fără naut) in ulei. Se presara o lingurița de sare și se calesc 7-8 minute, la foc mic, amestecand mereu, sa nu se prindă legumele de vas.
  • Se pune apa peste legume (eu am folosit lichidul scurs de la naut și am completat cu apa), foile de dafin și se fierb legumele, pana sunt înmuiate pe jumătate, când adăugăm boabele de naut, continuind sa ținem vasul pe foc mic, pana toate legumele sunt fierte.
  • Se toarna in alt vas o parte din lichidul din oala, se îndepărtează foile de dafin, iar legumele se pasează cu blenderul de mâna.
  • Supa se subțiază după preferința, adăugând din lichidul pus deoparte.
  • Se condimentează cu sare, piper, coriandru pudra și optional adăugăm o lingura de tahini, blenduind foarte bine, pana obținem o supa fina.
  • Se servește cu pâine prăjită, crutoane și boabele de naut rumenite la început.