Ingrediente

Pentru 7-8 portii

  • 30 ml ulei de masline
  • 1 ceapa tocata fin
  • 2 morcovi dați pe răzătoarea mică
  • 600 g carne tocata de vita
  • 300 g orez konjac
  • 2 litri apa
  • 3 gălbenușuri
  • 300 g kefir 1,5% grăsime 
  • 1 legătura pătrunjel

Sare si piper după gust

Instructiuni

  • Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul, ceapa, morcovii si o lingurița de sare. Se calesc legumele timp de 2-3 minute, la foc mic, apoi se adauga carnea tocata si se caleste, pana se albește (cam 5 minute) amestecand mereu, sa nu se formeze bulgari de carne.
  • Se pune orezul clatit in prealabil in câteva rânduri de apa rece.
  • La final se adauga apa si se lasă oala pe foc, sa fiarbă 30-35 minute, sau pana carnea este gatita.
  • Se amesteca kefirul si gălbenușurile, iar când ciorba este gata, dar încă fierbe, se adauga pe rând cate doua polonice din ciorba clocotită peste amestecul de gălbenușuri
  • Când au cam aceeași temperatura atât ciorba din oala, cât si dresura, se toarnă totul in oala, se oprește focul, se pune sare si piper după gust, iar la final se pune pătrunjelul tocat. 
  • La finalul galeriei foto am pus o poza cu reteta de ciorba tatarasca, varianta clasica, așa cum am primit-o, insa eu am gătit-o mai dietetica. 
  • Este o ciorba foarte gustoasa si ușor de făcut.