Ingrediente
- 5 rondele de sturion (1350 grame)
- 1 portocală
- 1 lămâie
- 3 linguri ulei de masline
- Câte o linguriță de sare, piper, coriandru, pătrunjel și oregano uscat
Instructiuni
Sturionul este un pește fără oase, are doar cartilagii, prețul nu este foarte mare și se poate cumpăra din piețele de peste, indiferent ca e cega, nisetru sau morun. Nu cumpărăm des acest pește, dar atunci se cumpără peștele întreg. Din cap și câteva rondele pregătesc renumitul storceag, ciorbă de sturion, iar restul îl găteam în sos de ceapă și vin alb.
Acum am schimbat regula, găsind o rețetă care mi s-a părut interesantă. Gătit simplu, în suc de lămâie și portocale, alături de orez cu legume, a fost foarte delicios.
- Se face o marinada din suc de lămâie, portocale și restul ingredientelor. Se toarnă peste rondelele de pește spălate bine și puse într-un vas, se amestecă bine, se acoperă și se lasă la temperatura camerei, timp de 3-4 ore.
- Se așază rondele într-o tavă potrivită, se toarnă peste ele marinada scursă în vas și se dă tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de o oră. Din când în când se scoate tava din cuptor și se ung rondelele cu sosul din tavă.
- Între timp se pregătește un orez cu legume, sau altă garnitură, cum ar fi legume sotate, gătite pe abur, etc…
- Peștele se servește alături de garnitura, stropit din belșug cu sosul din tavă.
- Simplu și foarte gustos!
- Retetele pentru storceag, una trimisă de dl. Cătălin David https://bucataria-bunicii.ro/reteta/storceag-de-la-sf-gheorghe-delta-dunarii
- https://bucataria-bunicii.ro/reteta/storceag-ciorba-de-sturion
- Reteta de nisetru cu vin alb:
- https://bucataria-bunicii.ro/reteta/nisetru-in-sos-de-vin-alb
Comentarii