Ingrediente

  • 7-8 rondele de nisetru,cega,morun,etc...orice fel de sturion,care se taie bucăți mai mici,când se pun la fiert
  • Un cap de peste
  • O ceapa
  • 2 morcovi
  • Un ardei
  • 2-3 cartofi
  • O legătura mărar 
  • O legătura leuștean
  • 2-3 gălbenușuri
  • 300 ml smantana pentru gătit
  • Cantități pentru o oala de4-5 l

Instructiuni

  • Punem intr-o oala capul de peste și apa cât sa-l cuprinda.Se fierbe 2-3 minute.
  • Se scoate capul iar apa se strecoară și se folosește pentru ciorba.
  • Se curată și se toaca mărunt legumele,mai târziu adăugăm cartofii tăiați cubulete.
  • Între timp scoatem bucatile de carne de pe capul fiert.
  • La final adăugăm rondelele de peste care au fost tăiate bucăți mai mici ,completam cu apa,dacă e nevoie și lasam  sa fiarbă 2-3 minute,nu mai mult,după care punem in oala carnea luată de la cap.Oprim focul.
  • Gălbenușurile și smantana se amesteca împreuna,cu putina sare.
  • Dregem ciorba cu acest amestec,adăugăm verdeata tocata,punem capacul pe oala și lasam câteva minute,sa se îmbine aromele.
  • Cine dorește o ciorba mai acruta,poate adauga 2-3 linguri de otet,după gust.

Alte informatii

Sturionul este un peste care se găsește și in piețele noastre,chiar dacă au un preț mai mare.

Au un gust deosebit,nu au oase,ci doar cartilagii.