Ingrediente

  • 8 rondele de nisetru
  • Vin alb de buna calitate
  • Sare și piper

Instructiuni

  • Foarte simplu de făcut, dar pe cât de simplu, pe atât de bun,gustul acestui peste este delicios, nu are oase, doar cartilagii, care la gătit formează un sos delicios, in combinație cu un vin alb de calitate.
  • Rondelele de nisetru se dau cu sare și piper.
  • Se aseaza in tava și se adauga vin, doar cât sa acopere 1/4 din înălțimea rondelelor.
  • Se da tava la cuptor, 180 grade, pentru 30, maxim 40 minute.
  • Se servește alături de mămăliguța calda.

Alte informatii

Chiar dacă nu ne putem bucura de gustul sturionului, crescut in mediul lui, găsim totuși in magazinele cu specific pescăresc , atât cega, cât și nisetru, ambele de crescătorie.

Conform wikipedia :

  • După cegă, nisetrul are carnea cea mai gustoasă dintre acipenseride. Se consumă proaspătă, sărată sau afumată. Se pregătește și ca marinată. Din spinarea sărată, uscată sau afumată se prepară batogul sau balâcul. Foarte prețuite sunt icrele lui, de coloare cenușie închisă și care se vând proaspete sau tescuite.
  • Nisetrul (Acipenser gueldenstaedtii) a fost odată cea mai răspândită specie de sturioni de Dunăre. Astăzi, nisetrul se află pe lista speciilor aflate în pericol critic de dispariție.