Ingrediente
- un sturion mic, de aproximativ 1.5-2 kg
- 4-6 cartofi medii
- 2 cepe medii
- 2 morcovi
- 2-3 linguri de ulei
- 2 gălbenușuri
- 150ml de zer de lapte (în mod tradițional se folosește zer, însă poate fi înlocuit cu smântână pentru gătit)
- o legatură mare de mărar
- sare
- ardei iute (opțional)
Instructiuni
Etape preparare storceag
- Pregătim peștele pentru storceag
- Curătăm carnea cu un cutit de lemn, mai ales la morun.
- Feliile vor fi de 2 cm și vor fi tăiate vertical, printre discurile osoase.
- Sărăm carnea din belug.
- Pregatirea sturionului prin sectiuni verticale de 2 cm grosime storceag
- Pregatirea sturionului prin sectiuni verticale de 2 cm grosime storceag-Sursa- Adi Hadean
- Începem pregătirea zarzavatului:
- Se pune la fiert in aproximativ 2.5-3 litri de apă, alături de o ceapă curațată și un pic de sare, timp de aproximativ 15 minute, până dă în clocot.
- Punem zarzavatul in apa si lasam sa fiarba, pana cand se inmoaie, cam 15 minute.
- Dupa ce s-a fiert zarzavatul, adaugam si cartofii. Mai sunt 15 minute necesare pentru pătrunderea cartofilor.
- Separat, pregătim gălbenușurile împreună cu zerul si mărarul tocat mărunt.
- Lasam totul sa fiarba timp de alte 10 minute.
- Savurăm !
Alte informatii
Reteta si pozele sunt primite de la dl. Catalin David - Excursii in Delta Dunarii Nearchus NauticTour
Reteta integrala, dar si alte informatii utile despre stoarceag se poate vizualiza aici
Comentarii