Ingrediente

  • un sturion mic, de aproximativ 1.5-2 kg
  • 4-6 cartofi medii
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 gălbenușuri 
  • 150ml de zer de lapte (în mod tradițional se folosește zer, însă poate fi înlocuit cu smântână pentru gătit)
  • o legatură mare de mărar
  • sare
  • ardei iute (opțional)

Instructiuni

Etape preparare storceag

  1. Pregătim peștele pentru storceag
    • Curătăm carnea cu un cutit de lemn, mai ales la morun.
    • Feliile vor fi de 2 cm și vor fi tăiate vertical, printre discurile osoase.
    • Sărăm carnea din belug.
    • Pregatirea sturionului prin sectiuni verticale de 2 cm grosime storceag
    • Pregatirea sturionului prin sectiuni verticale de 2 cm grosime storceag-Sursa- Adi Hadean
  2. Începem pregătirea zarzavatului:
    • Se pune la fiert in aproximativ 2.5-3 litri de apă, alături de o ceapă curațată și un pic de sare, timp de aproximativ 15 minute, până dă în clocot.
    • Punem zarzavatul in apa si lasam sa fiarba, pana cand se inmoaie, cam 15 minute.
    • Dupa ce s-a fiert zarzavatul, adaugam si cartofii. Mai sunt 15 minute necesare pentru pătrunderea cartofilor.
    • Separat, pregătim gălbenușurile împreună cu zerul si mărarul tocat mărunt.
    • Lasam totul sa fiarba timp de alte 10 minute.
  3. Savurăm !

Alte informatii

Reteta si pozele sunt primite de la dl. Catalin David - Excursii in Delta Dunarii Nearchus NauticTour

Reteta integrala, dar si alte informatii utile despre stoarceag se poate vizualiza aici