Ingrediente

  • 5-6 cartofi fierți in coaja
  • 2-3 linguri maioneza
  • 1 ceapa
  • Sare
     

Instructiuni

  • Aceasta salata este foarte buna, consumată simpla, sau garnitura lângă o bucata de carne, gatita la grătar , indiferent dacă e pasare, vita, porc, iepure.
  • Cantitatile sunt optionale, fiind după gustul fiecăruia.
  • Se recomanda cartofii roșii, aceștia nu se fărâma, după fierbere.
  • Cartofii se spală bine și se pun la fiert in apa cu putina sare.Când sunt fierți, se scot din apa și se lasă la răcit, după care se curată de coaja și se taie cubulete.
  • Ceapa se taie julien.
  • Intr-un vas punem cartofii tocati, ceapa, maioneza ,sare, toate după gust și se amesteca bine.
  • Pentru maioneza aveți reteta aici: https://bucataria-bunicii.ro/reteta/maioneza sau aici https://bucataria-bunicii.ro/reteta/maioneza-simpla-din-galbenusuri-crude-si-mustar