Ingrediente

  • 3 bucăți de ciolan de porc(rasol)
  • 1 varza medie( proaspăta )
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3-4 roșii
  • 1 rădăcina pătrunjel
  • 1 felie rădăcina țelina
  • 1 ardei gras
  • Pătrunjel și mărar verde
  • Cimbru uscat
  • Sare, piper
  • 75 ml ulei

Instructiuni

  • Având ciolane de la porc, crescut la curte, preparate acasă( sarate și afumate), le-am gatit înainte, pentru ca necesita timp mai lung de gătire.
  • Ciocanele bine spalate , le-am pus la fiert cu putina apa , timp de o ora și jumătate, pana când scobitoarea a pătruns ușor prin stratul de sorici.
  • Între timp, am pregătit varza și legumele.
  • Intr-un vas încăpător am pus la călit in ulei( doar cât se înmoaie legumele) ,ceapa tocata, rădăcinoasele date pe răzătoarea mare, ardeiul tăiat cubulete și putina sare.
  • Cât sunt legumele pe foc, am tocat varza și am pus pe rând peste legume, doar cat se lasă varza.
  • Intr-o tava răsturnăm varza cu legumele înmuiate, așezăm ciolanele gătite in prealabil, adăugăm o cana de lichid ,in care au fiert ciolanele, acoperim cu hârtie de copt și dam tava la cuptor, pentru o ora ,la 175 grade, după care scoatem tava și adăugăm roșiile curățate de coaja și pasate cu blenderul, verdeata tocata, cimbru, potrivim gustul de sare și piper. Dam tava iar la cuptor, fără hârtia de copt și lasam sa se gătească, pana scade ușor lichidul din tava ,iar ciolanele se rumenesc frumos.
  • Am servit varza , cu pâine proaspăta făcută in casa și cu ardei iuți de la borcan, marinați in otet.
  • Reteta pentru pâine:
  • https://bucataria-bunicii.ro/reteta/paine-simpla-de-casa