Ingrediente
- 550 g făina
- 280 ml apa
- 1 lingurița sare
- 2 lingurițe zahăr
- 15 g drojdie proaspăta
- 25 g untura topita și răcita, ulei sau unt, dupa placul fiecăruia
Instructiuni
- Făina cernută ,sarea și zaharul se amesteca împreuna.
- In apa calduta se dizolva drojdia ,se toarnă peste făina și se frământa aluatul.Untura topita și răcita (se poate folosi ulei,unt) se adauga in 2-3 reprize și se incorporeaza in aluat, după care se asaza pe planșă sau blat de lucru și se frământa câteva minute, pana obținem un aluat neted.
- Se acoperă și se lasă la dospit 15 minute.
- Se formează pâinea din tot aluatul și se asaza in tava, pe hârtie de copt.Se acoperă și se lasă la dospit 25-30 minute.
- Se încălzește cuptorul la 160 grade și se asaza pe grătarul de jos o tava cu apa.
- Pâinea dospita se cresteaza, se presara făina deasupra și se coace timp de 10 minute,la 160 grade, având dedesubt tava cu apa aburinda.
- După 10 minute se scoate tava cu apa ,iar pâinea se coace încă 30-35 minute, pana se rumenește frumos, temperatura cuptorului fiind de 170 grade,sau 160 grade cu ventilație sus-jos.
- Se lasă la răcit pe un grătar.
- Painea coaptă și răcita la final,a cantarit 800 grame.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                
Comentarii