Ingrediente

  • 550-600 g păstăi curățate
  • 2 gălbenușuri 
  • 2 lingurițe muștar
  • 80 ml ulei
  • 3-4 căței usturoi

Instructiuni

  • Se curată păstăile, se taie capetele, se dau deoparte cele veștejite, pătate și care sunt ațoase. Se spală și se taie bucăți mici de 3-4 cm.
  • Intr-un vas mai mare se pune apa și o lingurița de sare. Când începe sa fiarbă, se adauga păstăile și se fierb, pana se înmoaie. Timpul de fierbere depinde de soiul de păstăi și de cât sunt de fragede.
  • Când sunt fierte, se scurge apa și se lasă la răcit.

Maioneza

  • Se face o maioneza din gălbenușuri, muștar și ulei, folosind mixerul, sau mai nou, ca e la moda, blenderul vertical, așa cum am procedat eu.
  • In vasul inalt al blenderului se pun in ordinea următoare: gălbenușurile, muștarul și uleiul. Se poziționează blenderul, sa fie cu paleta la baza vasului și pornim aparatul, lăsându-l acolo, pana începe, sa se formeze maioneza. Apoi cate un pic, ridicam aparatul, pentru a incorpora tot uleiul. Cand este incorporat perfect, maioneza este gata. 
  • La final am adăugat usturoiul tăiat felii și am blenduit, pana s-a pasat complet in maioneza.
  • Peste păstăile fierte și răcite se pune maioneza treptat, ca poate nu vrem toată cantitatea in salata, se amesteca și se adauga sare, dacă e cazul. 
  • Se da la frigider măcar o ora, înainte de consum.
  • Aceasta salata este buna ca și garnitura la diferite fripturi.
  • Noi am consumat alături de pulpa dezosată de capra, care a fost gatita la cuptor, in punga specială de copt, iar reteta este urmatoarea: https://bucataria-bunicii.ro/reteta/pulpa-de-capra-gatita-la-cuptor-in-punga-speciala-de-copt