Ingrediente
- 550-600 g păstăi curățate
- 2 gălbenușuri
- 2 lingurițe muștar
- 80 ml ulei
- 3-4 căței usturoi
Instructiuni
- Se curată păstăile, se taie capetele, se dau deoparte cele veștejite, pătate și care sunt ațoase. Se spală și se taie bucăți mici de 3-4 cm.
- Intr-un vas mai mare se pune apa și o lingurița de sare. Când începe sa fiarbă, se adauga păstăile și se fierb, pana se înmoaie. Timpul de fierbere depinde de soiul de păstăi și de cât sunt de fragede.
- Când sunt fierte, se scurge apa și se lasă la răcit.
Maioneza
- Se face o maioneza din gălbenușuri, muștar și ulei, folosind mixerul, sau mai nou, ca e la moda, blenderul vertical, așa cum am procedat eu.
- In vasul inalt al blenderului se pun in ordinea următoare: gălbenușurile, muștarul și uleiul. Se poziționează blenderul, sa fie cu paleta la baza vasului și pornim aparatul, lăsându-l acolo, pana începe, sa se formeze maioneza. Apoi cate un pic, ridicam aparatul, pentru a incorpora tot uleiul. Cand este incorporat perfect, maioneza este gata.
- La final am adăugat usturoiul tăiat felii și am blenduit, pana s-a pasat complet in maioneza.
- Peste păstăile fierte și răcite se pune maioneza treptat, ca poate nu vrem toată cantitatea in salata, se amesteca și se adauga sare, dacă e cazul.
- Se da la frigider măcar o ora, înainte de consum.
- Aceasta salata este buna ca și garnitura la diferite fripturi.
- Noi am consumat alături de pulpa dezosată de capra, care a fost gatita la cuptor, in punga specială de copt, iar reteta este urmatoarea: https://bucataria-bunicii.ro/reteta/pulpa-de-capra-gatita-la-cuptor-in-punga-speciala-de-copt
Comentarii