Lămâia se stoarce, iar peste sucul obținut se adauga sarea, piperul și uleiul.
Pulpa de capra se spală bine și se pune in punga specială pentru copt.
Se toarnă peste carne amestecul de zeama de lamaie, se inchide punga cu clipsul special și se întoarce pe toate părțile, sa pătrundă marinada pe toată bucata de carne.
Se lasă punga închisă la temperatura camerei, 40-60 minute, întorcând-o uneori, pana observam, ca pulpa de capra s-a albit la suprafața.
Se pregătește o tava pe care se asaza hârtie de copt, in caz ca, din cine știe ce motive, punga se sparge ( am pățit-o alte dați), lichidul care curge, sa rămână pe hârtie, iar dacă se schimba punga, acesta se colectează și se pune in punga noua.
Se inteapa punga cu o scobitoare, in 3-4 locuri, se asaza in tava pregatita și se da la cuptor ( punga se pune cu partea intepata in sus), întâi la 180 grade, pana observam, ca începe sa fiarbă lichidul din punga, iar aceasta se umfla. In acest moment reducem caldura la 140-150 grade și lasam sa se gătească 2 ore.
Se verifica, dacă este gatita carnea, introducând ușor prin punga o scobitoare, iar dacă intra ușor, e semn ca, timpul de gătire a fost suficient. Dacă scobitoarea intra mai greu, dam tava iar la cuptor pentru încă 30-40 minute.
Se oprește focul și se lasă tava in cuptor, pana se lasă punga, apoi cu grija se taie cu o foarfeca, fiind atenți, ca se elimina aburi.
Se ia carnea cu o paleta și se asaza pe o farfurie întinsa.
Este o friptura frageda, iar zeama de lamaie a ajutat la fragezirea cărnii, estompand și mirosul specific cărnii de capra.
Comentarii