Ingrediente

  • 1 borcan de 700 g peste in ulei
  • 1 ceapa

Pentru maioneza

  • 2 galbenusuri
  •  3 lingurițe muștar 
  • 150 ml ulei

1 ceapa
 

Instructiuni

  • Se scurge lichidul din borcan, iar pestele se scoate pe o farfurie și se pasează cu furculița.
  • Ceapa se toaca mărunt.
  • Maioneza, mai nou, o fac in blenderul vertical, este mai ușor și mai practic. In vasul blenderului se pun gălbenușurile crude, muștarul și uleiul. Se poziționează blenderul de mâna, in poziție verticala, cu paletele așezate la fundul vasului. Se porneste blenderul, iar după câteva secunde, când începe, sa se formeze maioneza la baza vasului, se ridica ușor blenderul, încorporând astfel tot uleiul. Usor și practic!
  • Intr-un vas punem pestele mărunțit, ceapa tocata și maioneza, se amesteca toate și se adauga sare, dacă este cazul.
  • Pentru conserva de peste aveți reteta aici:https://bucataria-bunicii.ro/reteta/conserva-de-peste-in-ulei