Ingrediente
- 10 pulpe rata
- 2 linguri sos Worcester
- 3 linguri sos soia Master fără zahăr
- 3 linguri sos soia TaoTao
- 3 linguri miere de albine
- 1 baton scortisoara
- 2 steluțe anason
Gutui caramelizate
- 3 gutui
- 4 linguri rase cu zahăr
- 70 g unt
- 150 ml vin dulceag
Pasta de linte verde
- 300 g linte verde
- 2 l apa
- 1 lingurița sare
- 1 lingura pasta susan (tahini)
- 4 căței usturoi
- 60-70 ml ulei
- 1 lingura peltea de struguri (optional)
- Sare și piper
Instructiuni
Pulpe de rata
- Au fost cam multe pulpe pentru o masa, dar le-am gătit toate, știind, ca nu vor rămâne nemâncate.
- După ce se spală și se curată fiecare pulpa, se sterg de apa, cu servete de hârtie și le așezăm intr-un vas mai mare.
- Intr-un bol punem sosurile, mierea, amestecandu-le, fără a adauga sare, întrucât sosurile de soia, conțin destula sare.
- Peste pulpele de rata se toarnă acest amestec și se masează bine fiecare in parte.
- Se acoperă vasul și se lasă la temperatura camerei, 3-4 ore, întorcând pulpele de 2-3 ori in acest timp.
- Se încălzește cuptorul la 180 grade.
- Pregătim o tava destul de încăpătoare, pentru a așeza pulpele, fără a le suprapune. Se toarnă sosul rămas in vas, se pun stelutele de anason și batonul de scortisoara, care îl rupem in bucăți mai mici.
- Pulpele se acoperă cu hârtie de copt, iar deasupra se pune folie alimentara, captusind bine tava.
- Se da tava la cuptor pentru 90 minute. Se verifica pulpele, iar dacă sunt gătite, se lasă descoperite și se da tava iar la cuptor, cu ventilatia pornita.
- Se lasă in cuptor, pana pulpele se rumenesc deasupra.
Gutui caramelizate
- Se spală gutuile și se feliază, îndepărtând partea tare din mijloc.
- Intr-un vas antiaderent și mai larg, se pune zaharul la caramelizat, doar cât capata culoare aramie, fără sa-l ardem, caci devine amar.
- Se pune untul, iar când se topește, se adauga feliile de gutui.
- Se toarnă vinul, se acoperă vasul și se lasă la gătit, pana rămâne in vas un sos gros.
Pentru pasta de linte verde, reteta este in linkul urmator:
Comentarii