Ingrediente

  • 400 g dovleac copt
  • 80 g ciocolată amară 
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă rece
  • 1 linguriță scorțișoară pudra
  • 1 lingură esență vanilie

Instructiuni

  • Dovleacul spălat se taie în două și se îndepărtează doar semințele, lăsând coaja. În funcție de mărime  fiecare jumătate de dovleac se porționează încă în două, trei bucăți.
  • Fiecare bucată se învelește în hârtie de copt, se pun într-o tavă și se coc în cuptor, la 200 grade, timp de 40-50 minute, până când miezul dovleacului este moale.
  • Se lasă la răcit, apoi cu lingura se scoate miezul, lăsând coaja deoparte.
  • Gelatina se pune la hidratat în apă rece timp de 10 minute, apoi se topește pe baia de abur.
  • Ciocolata se rupe bucăți mici, se pun într-un vas și se topesc tot pe baia de abur. Pentru aceste batoane am folosit ciocolată fără zahăr, doar cu îndulcitor, având 85% cacao.
  • În vasul blenderului vertical se pun dovleacul copt și răcit, gelatina și ciocolată topită și se pasează, până obținem o cremă fină. Se aromatizeaza cu scorțișoară, vanilie, sau alte arome, după gust.
  • Crema obținută se toarnă în forme de silicon, care se vor bate de masa de bucătărie, să nu rămână goluri prin cremă.
  • Se dau la frigider câteva ore, sau peste noapte.
  • Când crema este întărită, se scot din forme, iar opțional se porționează în bucăți mai mici.
  • Este un dulce fără zahăr, dar foarte gustos, combinația dovleac copt + ciocolata amară este una destul de potrivită!