Ingrediente
- 400 g dovleac copt
- 80 g ciocolată amară
- 10 g gelatină
- 50 ml apă rece
- 1 linguriță scorțișoară pudra
- 1 lingură esență vanilie
Instructiuni
- Dovleacul spălat se taie în două și se îndepărtează doar semințele, lăsând coaja. În funcție de mărime fiecare jumătate de dovleac se porționează încă în două, trei bucăți.
- Fiecare bucată se învelește în hârtie de copt, se pun într-o tavă și se coc în cuptor, la 200 grade, timp de 40-50 minute, până când miezul dovleacului este moale.
- Se lasă la răcit, apoi cu lingura se scoate miezul, lăsând coaja deoparte.
- Gelatina se pune la hidratat în apă rece timp de 10 minute, apoi se topește pe baia de abur.
- Ciocolata se rupe bucăți mici, se pun într-un vas și se topesc tot pe baia de abur. Pentru aceste batoane am folosit ciocolată fără zahăr, doar cu îndulcitor, având 85% cacao.
- În vasul blenderului vertical se pun dovleacul copt și răcit, gelatina și ciocolată topită și se pasează, până obținem o cremă fină. Se aromatizeaza cu scorțișoară, vanilie, sau alte arome, după gust.
- Crema obținută se toarnă în forme de silicon, care se vor bate de masa de bucătărie, să nu rămână goluri prin cremă.
- Se dau la frigider câteva ore, sau peste noapte.
- Când crema este întărită, se scot din forme, iar opțional se porționează în bucăți mai mici.
- Este un dulce fără zahăr, dar foarte gustos, combinația dovleac copt + ciocolata amară este una destul de potrivită!
Comentarii