Ingrediente

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 250 g făină
  • 1 praf de copt
  • 1 lingură esență vanilie
  • 200 g vișine fără sâmburi
  • 250 g nutella

Instructiuni

  • Sub galeria foto găsiți linkul de inspirație, iar mie dacă-mi place o rețetă, în general citesc și comentariile, pentru ca aici găsești și anumite secrete, care sunt dezvăluite de persoane, care au făcut același, sau aproape acelasi preparat. De exemplu la aceste brioșe, chiar dacă am folosit nutella la alte rețete, secretul să nu se lase, este ca, nutella sa fie congelata în porții mici, atât cât e nevoie pentru o brioșă, apoi trecute prin făină. Într-adevăr, nutella congelată și trecută prin făină nu se lasă în jos și confirm acest lucru, făcând această rețetă de două ori, căci la prima tură, nu au apucat, să guste toți din brioșe.
  • Începem cu nutella și anume: pe o hârtie de copt se pun 12 grămăjoare de nutella (câte o linguriță generoasă de fiecare) pentru 12 brioșe, cu distanța între ele. Pentru a le aplatiza, umezim degetul cu apă și apăsăm pe fiecare vârf (vezi galeria foto), apoi se dau la congelator, până îngheață (30-40 minute).
  • Vișinele, dacă sunt congelate, se lasă la dezghețat, doar pe jumătate.
  • Într-un bol se pun ouăle, zahărul și un praf de sare. Se mixează, până obținem o cremă spumoasă și adăugăm în continuare uleiul, apoi iaurtul, făina și praful de copt cernute împreună, iar la final esența de vanilie, sau gel, pudră, pastă, ce avem la îndemână.
  • Se pornește și se fixează cuptorul la 180 grade.
  • Într-o formă de brioșe se pun hârtii speciale.
  • În fiecare formă se pune câte o lingură din compoziție, peste care așezăm nutella congelată și trecută prin făină. Se apasă ușor pe nutella.
  • Restul de compoziție se împarte în cele 12 forme, iar deasupra se așază vișinele trecute prin făină, care se scufundă puțin în compoziiie.
  • Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 30-32 minute.
  • Brioșele se scot din tavă și se răcesc pe un grătar. Opțional se pudrează cu zahăr pudră.
  • Sunt delicioase!