Ingrediente

Rulouri

  • 9 felii cotlet fără os
  • 370 g carne tocată amestec
  • 3-4 căței usturoi
  • Sare, piper după gust
  • 1 pahar vin
  • 3-4 linguri ulei 

Garnitură

  • 9 cartofi medii
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 cub unt
  • 200 g smântână pentru gătit
  • 50 g parmezan
  • 2-3 căței usturoi 
  • Pătrunjel verde tocat

Instructiuni

Rulouri

  • Din bucată de cotlet se taie felii groase de până la un centimetru. Acestea se presară cu sare și piper, apoi se vor întinde și subția, folosind ciocanul pentru șnițele. Cantitățile le estimează fiecare, după numărul de persoane care vor fi la masă.
  • Carnea tocată se condimentează cu sare, piper și usturoi trecut prin presa, toate după gust.
  • Pe fiecare felie de cotlet se întinde un strat de carne tocată. Se rulează strâns, iar capătul unde se termină cotletul rulat, se strânge cu două scobitori, să nu se desfacă.
  • Într-o tigaie se înfierbântă 3-4 linguri de ulei, se așază rulouri de cotlet și se rumenesc pe toate părțile.
  • Se adaugă un pahar de vin, se acoperă tigaia cu capac și se gătesc la foc mediu, până scade vinul, iar cotletele capătă o culoare arămie.

Garnitura

  • Se încălzește cuptorul la 200 grade.
  • Cartofii se curăță de coajă și se taie în două. Se stropesc cu puțin ulei de măsline, se presară sare, piper și boia dulce.
  • În tavă mare a aragazului se pune hârtie de copt și se asaza cartofii condimentați, pe un singur rând.
  • Se dă tava în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 minute, apoi se întorc cartofii și se mai țin în cuptor la 200 grade cu ventilație de această dată, încă 10-12 minute, până sunt rumeniți.
  • Între timp se pregătește sosul pentru cartofi. Într-o tigaie se pun 2 linguri ulei de măsline și un cub de unt. Când untul este topit, se pun cățeii de usturoi tăiați felii subțiri și se călesc 1-2 minute.
  • Se adaugă smântână pentru gătit, lăsăm pe foc, să tragă un clocot, apoi încorporează parmezanul și se potrivește gustul de sare și piper.
  • Se lasă focul mic, iar în sosul de smântână se pun cartofii rumeniți, gătindu-i 2-3 minute. 
  • Se oprește focul, se presară pătrunjel verde și se acoperă tigaia pentru 3-4 minute.
  • Rulourile de cotlet se potrivesc de minune cu acești cartofi copți în cuptor și apoi acoperiți cu sosul cremos.
  • Pentru rulouri m-am inspirat din linkul următor:https://retetefeldefel.ro/rulouri-din-cotlet-de-porc/