Am profitat de ocazie ca , având mai multe prepelițe cumparate de la supermarket, sa încerc reteta de prepeliță umplută.
Pentru umplutura am avut 500 g carne de vita și porc, ambele degresate bine, tocate împreuna cu o ceapa și usturoi. Pentru a obtine carne tocata mai fina, am trecut-o prin mașina de tocat de trei ori. Am condimentat cu sare, piper, pătrunjel și am pus un ou, amestecand bine compozitia, iar pentru a umple cele doua prepelițe, am vut nevoie doar de 140 g.
Am curățat și spalat bine păsările, le-am uscat cu hârtie absorbanta, am pus sare și piper pe ambele părți, iar pentru a le umple, m-am folosit de o lingurita.
Nu am îndepărtat pielea la gătit, (conform dietei am dat-o deoparte , atunci cand am mâncat), m-am gândit, ca prea rămân golașe bietele prepelițe și nu sunt nici fotogenice, așa fără piele!
Și-așa cântăresc 150 g fiecare, dacă le jupuiam, rămâneam doar cu umplutura!
Cu clipsuri speciale care sunt in pungile pentru cuptor, am legat picioarele prepelițelor.
Morcovul curățat și tăiat bastonașe se pune in punga, se asaza păsările, se leagă punga cu clips, se înțeapă cu o scobitoare in 2-3 locuri și se da la cuptor, pentru 50-60 minute, la 170 grade.
Carnea și morcovul vor lasă sucul lor și nu e nevoie, sa adăugăm apa in punga.
Când carnea începe sa prinda culoare, se verifica, înțepând-o prin punga, cu o scobitoare. Daca intra ușor, se taie punga pe partea superioară, dar cu grija, ca elimina aburi și dam tava la cuptor, pana carnea se rumenește.
In dieta Dukan, prepelița umplută, fără garnitura, se consuma din prima faza.
Reteta pentru prepelițe cu unt aromatizat gătite la cuptor:
Comentarii