Ingrediente

  • 2 prepelițe
  • 140 g carne tocata
  • Sare, piper
  • 1 ou
  • Ceapa și usturoi
  • 1 morcov
  • 1 punga pentru cuptor

Instructiuni

  • Am profitat de ocazie ca , având mai multe prepelițe cumparate de la supermarket, sa încerc reteta de prepeliță umplută.
  • Pentru umplutura am avut 500 g carne de vita și porc, ambele degresate bine, tocate împreuna cu o ceapa și usturoi. Pentru a obtine carne tocata mai fina, am trecut-o prin mașina de tocat de trei ori. Am condimentat cu sare, piper, pătrunjel și am pus un ou, amestecand bine compozitia, iar pentru a umple cele doua prepelițe, am vut nevoie doar de 140 g.
  • Am curățat și spalat bine păsările, le-am uscat cu hârtie absorbanta, am pus sare și piper pe ambele părți, iar pentru a le umple, m-am folosit de o lingurita.
  • Nu am îndepărtat pielea la gătit, (conform dietei am dat-o deoparte , atunci cand am mâncat), m-am gândit, ca prea rămân golașe bietele prepelițe și nu sunt nici  fotogenice, așa fără piele!
  • Și-așa cântăresc 150 g fiecare, dacă le jupuiam, rămâneam doar cu umplutura! 
  • Cu clipsuri speciale care sunt in pungile pentru cuptor, am legat picioarele prepelițelor.
  • Morcovul curățat și tăiat bastonașe se pune in punga, se asaza păsările, se leagă punga cu clips, se înțeapă cu o scobitoare in 2-3 locuri și se da la cuptor, pentru 50-60 minute, la 170 grade.
  • Carnea și morcovul vor lasă sucul lor și nu e nevoie, sa adăugăm apa in punga.
  • Când carnea începe sa prinda culoare, se verifica, înțepând-o prin punga, cu o scobitoare. Daca intra ușor, se taie punga pe partea superioară, dar cu grija, ca elimina aburi și dam tava la cuptor, pana carnea se rumenește.
  • In dieta Dukan, prepelița umplută, fără garnitura, se consuma din prima faza.
  • Reteta pentru prepelițe cu unt aromatizat gătite la cuptor:
  • https://bucataria-bunicii.ro/reteta/prepelite-gatite-cu-unt-aromatizat-la-cuptor#