Fasolele se spală și se pun la inmuiat in apa rece, pentru 12 ore.
Se scurge apa, in care s-au inmuiat fasolele și se pun la fiert in apa, cât sa fie de 3-4 degete, deasupra boabelor. Fasolele mung fierb repede, maxim 35-40 minute.
După ce au fiert, se scurg de apa, păstrând o cana de lichid.
Intr-un vas antiaderent se pune uleiul( pentru mâncare de post), sau untul și uleiul, se adauga prazul și usturoiul, curățate și feliate. Se adauga o lingurița de sare și se calesc la foc mic, cât se înmoaie prazul.
Se pun fasolele fierte și scurse, frunza de dafin și gătim mâncarea, timp de 10-15 minute, amestecand uneori, sa nu se prindă de vas.
Se pune mâncarea gatita intr-un alt vas, se îndepărtează foaia de dafin, iar cu blenderul vertical se pasează, pana obținem o pasta fina. Dacă e nevoie, se poate subția cu lichidul pus deoparte, de la fiertul fasolelor.
Se potrivește piureul de sare, piper și alte condimente, după plac.
Se poate consuma simplu, ca mâncare de post, sau garnitura pentru diverse fripturi.
Din aceste fasole mung se prepara și o delicioasa pasta cu tahini, cunoscut și ca humus fals. Reteta in linkul urmator:
Comentarii