Ingrediente
- 200 g fasole verde mung
- 3 linguri tahini
- 40 ml ulei de masline
- Sare, fulgi de ardei iuți,sumac
- Zeama de lamaie
- 1 lingura ulei susan
- Apa in care au fiert fasolele( dacă este cazul)
Instructiuni
Pasta de fasole mung, sau humus fals, se prepara precum humusul din năut.
- Fasolele se pun peste noapte,la umflat in apa rece.
- Se schimba apa și se pun la fiert in apa, pentru 35-40 minute, sau pana bobul este fiert.
- Se scurg de apa, dar păstram o cana de apa, in cazul in care avem nevoie, la pregătirea pastei.
- Cu blenderul vertical pasăm boabele de fasole, pana obținem o pasta fina.
- Adăugăm tahini și ulei de susan( dacă ne place un gust mai intens de susan, dacă nu, atunci renunțam la el), mixând, pana se incorporeaza in pasta de fasole.
- Uleiul de masline se adauga treptat, punem zeama de lamaie( după gust), la fel și sare,amestecand mereu, folosind blenderul.
- Dacă “humusul” are o consistenta mai densa, se poate subția cu apa pusă deoparte.
- Adăugăm condimente după gust( piper, sumac, fulgi de ardei iuți, usturoi).
- Din fasole mung se prepara un piure gustos, care poate fi gătit de post, sau folosind unt și se poate consuma simpla, sau garnitura pentru diverse fripturi. Reteta piureul de fasole mung:
- https://bucataria-bunicii.ro/reteta/piure-de-fasole-verde-mung
Alte informatii
Intr-un articol scris pe site-ul viataverdeviu, aflam mai multe despre acest produs:
Fasolea Mung , un soi de leguminoasa mica si verde din aceeasi familie cu mazarea si lintea, este o sursa bogata de proteine, fibre, antioxidanti si fitonutrienti. Desi in cele mai multe parti ale lumii este mai putin populara decat alte varietati de leguminoase, cum ar fi nautul sau fasolea neagra, fasolea mung are multe beneficii pentru sanatate!
Iata ce e bine sa stiti despre fasolea mung:
Fasolea mung are un continut ridicat de nutrienti printre care: mangan, potasiu, magneziu, folat, cupru, zinc si diverse vitamine B.
Constituie un aliment consistent, fiind bogat in proteine, amidon rezistent si fibre alimentare.
Fasolea mung se poate gasi sub forma de pudra uscata, boabe, despicata, taitei din fasole si sub forma de boabe incoltite (ca cele folosite de regula in sendvisuri si salate).
Boabele lor uscate pot fi consumate crude, gatite (intregi sau despicate), fermentate, sau macinate sub forma de faina.
Datorita densitatii sale nutritive ridicate, fasolea mung este considerata utila in protejarea contra unor boli cronice, asociate cu varsta, printre care boala de inima, cancerul, diabetul si obezitatea
Comentarii