Ingrediente

Pentru pieptul de gasca

  • 2 bucăți piept de gasca (1100  grame)
  • 1 lingura sos de soia Teriyaki
  • 1 lingura sos de soia Kikkoman
  • 1 lingura sos Worcester
  • 2 steluțe anason
  • 1 baton micuț de scortisoara
  • 1/2 lingurița coriandru pudra
  • 1 punga specială de copt

Gutui caramelizate

  • 2 gutui mari
  • 40 g unt
  • 3 linguri de zahăr
  • 100 ml apa

Garnitura

  • Mâncare de linte de munte

Instructiuni

Piept de gasca

  • Carnea se spală bine și se usucă cu prosoape de hârtie.
  • Intr-o tigaie antiaderenta se pun bucatile de piept, cu pielea in jos și se prăjesc, pana lasă grăsime in vas. Se întorc, se prăjesc si pe partea fără piele, pana carnea este rumenita. Bucățile de piept prăjite, se scot pe o farfurie.
  • Intr-un vas punem sosurile si coriandru, omogenizandu-le.
  • Când carnea s-a răcit, se asaza in punga de copt, se toarnă amestecul de sosuri, steluțe de anason și batonul de scortisoara. Se leagă punga cu clipsul special și se întoarce pe toate partile, astfel, carnea este pătrunsă de condimente. Se lasă la temperatura camerei o ora.
  • Nu adăugăm sare, sosurile de soia conțin sare și alte condimente.
  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • Pe o tava se pune hârtie de copt și așezăm punga cu carne, nu înainte, de a fi intepata cu o scobitoare, in 4-5 locuri. Punga se asaza cu partea intepata in sus.
  • Se da tava la cuptor pentru 70-80 minute. Am recurs la acest procedeu, deoarece, pieptul provine de la gasca crescută in curte, nu era nici prea tânăra, necesitând gătirea ei termică. Dacă pieptul de gasca, ar fi fost din comerț, era suficient ,doar prăjirea ei 3-4 minute, pe fiecare parte.

Gutui caramelizate

  • Gutuile spalate, se feliază, îndepărtând căsuța semințelor.
  • Intr-o tigaie antiaderenta, cu suprafața mai mare, se caramelizeaza zaharul, cu grija, sa nu se ardă, ca va deveni amar.
  • Peste zaharul caramelizat punem untul, iar când este topit, se asaza feliile de gutui, gătindu-le 2-3 minute pe fiecare parte. Se adauga apa și se lasă la fiert, pana rămâne in tigaie un sos gros.

Asamblare