1 kg frisca neindulcita din smantana cu 32% grăsime
200 g ciocolata albă
250 g lapte condensat
200 g jeleu de coacăze roșii
Instructiuni
Pentru jeleul de coacăze roșii voi lasă reteta la sfârșit. Dacă nu aveți la dispoziție acest jeleu, se poate pregati un gem din fructe de sezon, indulcit după gust. Se face din timp, pentru a fi rece, in momentul folosirii.
Insa, dacă aveți ocazia, sa cumpărați coacăze roșii, in combinație cu zmeura, va ieși un jeleu foarte gustos, fin, dulce-acrișor, numai bun de uns pe pâine, sau folosit la alte dulciuri.
Toate ingredientele trebuie, sa fie reci de la frigider.
Ciocolata albă se rupe bucăți, se pun intr-un vas și se toarnă peste ele 100 g frisca neindulcita, din cantitatea de 1 kg.
Se pune vasul la microunde, in reprize de 30 secunde, pana se înfierbânta smantana. Se lasă in repaos 5-6 minute, pana se topește ciocolata, apoi se amesteca energic, iar crema obținută se da la frigider, sa se răcească complet.
In vasul robotului se pune restul de frisca (900 g) și se mixează, pana începe, sa se întărească.
Se adauga crema de ciocolata, apoi laptele condensat. Se mixează, după fiecare ingredient adăugat. Laptele condensat se pune pe rând, iar dacă vi se pare prea dulce, nu-l adăugați tot.
Crema obținută se pune in caserole, iar deasupra se întinde jeleul. In lipsa jeleului, dacă aveți prin cămara un gem de caise, îl puteți folosi, nu înainte de a-l încălzi un pic, apoi sa-l treceri prin sita, pentru a fi mai fin. Cu coada unei linguri se incorporeaza jeleul in crema albă, apoi se da la congelator.
Dacă stratul de inghetata este mai subțire, in 4-5 ore deja este înghețat și se poate consuma.
Dacă sta la congelator o noapte întreaga, atunci inghetata se scoate de la congelator, măcar cu 25-30 minute înainte de consum.
Se servește in boluri reci, care au stat in congelator 15-20 minute, iar lingura specială pentru inghetata se tine intr-un vas cu apa fierbinte, pentru a se desprinde mai ușor inghetata din ea.
Reteta pentru jeleul de coacăze roșii, o găsiți in linkul urmator:
Comentarii