Ingrediente

  • 1 pulpa de ied (1,5 kg)
  • Sare, piper
  • 1 pahar de vin roșu
  • 1 punga specială pentru cuptor

Garnitura

  • Mâncare de fasole păstăi cu mazare

Instructiuni

  • Pulpa de ied se taie in doua, se curată și se spală foarte bine.
  • Condimentam carnea cu sare și piper, pe ambele părți și o lasam la temperatura camerei, aproximativ 2 ore.
  • Intr-o punga specială pentru cuptor se asaza cele doua bucăți de pulpa, se toarnă un pahar de vin roșu, care ar fi bine, sa fie de buna calitate, se leagă punga cu clipsul special, după care cu o scobitoare se inteapa punga in 4-5 locuri.
  • Se asaza pe o tava, cu partea intepata in sus și se da la cuptor, la 150 grade, pana se desprinde carnea de pe os, timpul fiind între 2-3 ore.
  • Se taie punga in partea de sus, cu grija, caci se eliberează aburi fierbinti și se iau bucatile de carne, asezandu-le pe o farfurie.
  • Este o reteta foarte simpla, cu un rezultat gustos, pentru cei ce agreează carnea de ied.
  • Pentru aceasta friptura, am avut alături o mâncare de păstăi cu mazare, iar reteta ei este urmatoarea:https://bucataria-bunicii.ro/reteta/mancare-de-fasole-pastai-si-mazare