Prăjitura aceasta este simpla, ușoară și pe cât de repede se face, tot așa se și termina.
Foile sunt cumparate și au diametrul de 29/23 cm (150 g), serbetul l-am achiziționat din vara, de la chioscurile amplasate in zona Bâlea Lac, așa ca nu mi-a rămas decât, sa asamblez foile.
Întâi am îndepărtat partea verde a serbetului, pentru ca nu voiam, sa închidă prea mult crema la culoare.
Untul la temperatura camerei se mixează puțin, apoi se adauga șerbetul pe rând, mixând, pana am obținut o crema ferma și aerată. La final am pus zeama de lamaie, după gust.
Crema se împarte in mod egal pe cele patru foi, ultima, de deasupra se lasă neunsa. Se apasă ușor, după fiecare foaie, pentru a face priza buna cu crema.
Se da la loc uscat 1-2 ore, apoi se feliază, eu folosind un cuțit zimțat de pâine.
Nu știu cât de natural a fost serbetul, in privința aromei si a culorii, dar sigur a fost dulce!
Comentarii