Ingrediente

  • 1 pachet foi de napolitane 
  • 150 g unt moale
  • 300 g șerbet 
  • Zeama de lamaie

Instructiuni

  • Prăjitura aceasta este simpla, ușoară și pe cât de repede se face, tot așa se și termina.
  • Foile sunt cumparate și au diametrul de 29/23 cm (150 g), serbetul l-am achiziționat din vara, de la chioscurile amplasate in zona Bâlea Lac, așa ca nu mi-a rămas decât, sa asamblez foile.
  • Întâi am îndepărtat partea verde a serbetului, pentru ca nu voiam, sa închidă prea mult crema la culoare. 
  • Untul la temperatura camerei se mixează puțin, apoi se adauga șerbetul pe rând, mixând, pana am obținut o crema ferma și aerată. La final am pus zeama de lamaie, după gust.
  • Crema se împarte in mod egal pe cele patru foi, ultima, de deasupra se lasă neunsa. Se apasă ușor, după fiecare foaie, pentru a face priza buna cu crema.
  • Se da la loc uscat 1-2 ore, apoi se feliază, eu folosind un cuțit zimțat de pâine.
  • Nu știu cât de natural a fost serbetul, in privința aromei si a culorii, dar sigur a fost dulce!
  • Reteta foilor de napolitane umplute cu crema de zahăr ars:https://bucataria-bunicii.ro/reteta/foi-de-napolitane-umplute-cu-crema-de-zahar-ars
  •