Pentru început spălam costitele, le dam cu sare , piper și le lasam la frigider pentru 1-2 ore.
Intr-o tigaie punem uleiul la încins,ștergem costitele de surplusul de apa și le prajim pe toate părțile, cam 2 minute pe fiecare parte.Dacă nu încap toate in tigaie, le prajim pe rând.
Intr-o tava potrivită punem hârtie de copt, fără sa rupem hârtia, așezăm costitele prăjite pe un rând, fără sa le suprapunem, adaugam cateii de usturoi curatati, vinul, supa și roșiile pasate, atât cât costitele sa fie puțin mai mult de jumătate, scufundate in lichid.
Acoperim carnea cu hârtie de copt, astfel încât costitele sa fie împăturite bine in hârtie,iar peste tava punem folie de aluminiu, sa închidem ermetic tava.
Se da la cuptor, la 175 grade, pentru 2 ore și jumătate.
Verificăm carnea după o ora și jumătate, sa vedem dacă nu s-a evaporat din lichid, dacă e nevoie, se mai adauga putina supa.
La mine nu a fost nevoie, deci am pus tava la cuptor, pentru încă o ora.
După acest timp, costitele erau frumos rumenite, gătite foarte bine, caci oasele cădeau in tava.
Am scos costitele pe un platou, iar sosul rămas in tava, l-am pus intr-un bol, o parte am adăugat pe coastele de pe platou, restul s-a adăugat la masa, fiecare a servit, cât și-a dorit.
Costitele sunt moi și fragede, iar sosul aromat cu usturoi este delicios.
Este important, sa alegem o tava potrivită, cât sa încapă costitele, dacă este mai mare vom avea nevoie de mai mult lichid in tava.
Noi am servit aceste costițe cu ciuperci sotate și broccoli tras in unt.
Comentarii