Ingrediente

  • 8-10 bucăți ceafa feliata
  • Sare, piper
  • 1 pahar cu vin

Instructiuni

  • Bucatile de ceafa se spală, se șterg de surplusul de apa, cu servete de hârtie, se dau cu sare și piper, lăsându-le la temperatura camerei o ora.
  • Intr-o tigaie antiaderenta se prăjesc pe rând bucatile de ceafa, doar cât se albesc și se rumenesc ușor, pe ambele părți. Le lasam maxim 2 minute pe o parte, le întoarcem și le prajim încă 2 minute. Nu folosim absolut deloc ulei.
  • Pregătim din timp o tava încăpătoare, unde așezăm hârtie de copt.
  • Bucățile de carne rumenite se pun in tava, una lângă alta, pe un singur rând, fără a le suprapune.
  • Se adauga un pahar cu vin in tava.
  • Se acoperă carnea cu hârtie de copt  și se da la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru o ora, când verificam fragezimea cărnii.
  • In funcție de cum arată carnea, frageda, sau mai tare, oprim cuptorul, sau lasam tava in cuptor, încă jumătate de ora, sau cât consideram ca este necesar.
  • Carnea gatita se lasă in cuptorul fierbinte, dar caldura închisă, încă 15 minute, îndepărtând hârtia de copt de pe ea.
  • Ceafa de porc gătită cu vin la cuptor, s-a servit alături de o salata de cartofi cu maioneza și ceapa.

Reteta salatei de cartofi:

https://bucataria-bunicii.ro/reteta/salata-de-cartofi-cu-maioneza