Ingrediente
- 300 g bulgur
- 800 ml supa de rata+150-200 ml supa
- 1 fir de praz
- 1 ardei gras roșu
- 1 morcov
- 3-4 linguri grăsime rata
- 1 piept fiert de rata
- Pătrunjel verde uscat
- Sare și piper
Instructiuni
- Supa și pieptul de rata le-am avut dinainte, rămase de la o rata de curte mare (2800 g), care a fost porționată și fiarta. O parte din carne am folosit-o la un pilaf, pieptul și o parte de supa au rămas, gătind aceasta mâncare cu bulgur și pieptul de rata, care a fost destul de mare.
- Supa rămasă am pus-o in frigider, iar grăsimea s-a solidificat, reușind cu ușurintă, sa iau 3-4 linguri de grăsime, pentru a cali legumele.
- Prazul se curată și se toaca mărunt, la fel ardeiul si morcovul.
- Intr-un vas antiaderent se pune grăsimea si legumele, se adauga o lingurița rasa cu sare (supa a fost nesărată) si se calesc împreuna 4-5 minute.
- Se adauga bulgurul peste legume, lăsând pe foc, pana absoarbe lichidul lăsat de legume și devine lucios.
- Se toarnă supa fierbinte și se fierbe timp de 18-20 minute, pana când bulgurul este fiert, dar nu in exces, adăugând supa, dacă este necesar.
- La final, pieptul de rata tăiat bucăți mai mici, se pune peste bulgurul fiert, se adauga putina supa și se lasa pe foc 4-5 minute, dar nu se amesteca in vas, ci doar se scutura din când in când, pentru a nu fărâma bucatile de carne.
- Se presara deasupra pătrunjel verde proaspăt, sau uscat, se condimentează după gust, se acoperă vasul pentru încă 10 minute.
- Bulgarul cu piept de rata s-a servit alături de ciuperci brune sotate.
Reteta pentru ciuperci:
Comentarii