Ingrediente

  • 300 g bulgur
  • 800 ml supa de rata+150-200 ml supa
  • 1 fir de praz
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 morcov
  • 3-4 linguri grăsime rata
  • 1 piept fiert de rata
  • Pătrunjel verde uscat
  • Sare și piper

Instructiuni

  • Supa și pieptul de rata le-am avut dinainte, rămase de la o rata de curte mare (2800 g), care a fost porționată și fiarta. O parte din carne am folosit-o la un pilaf, pieptul și o parte de supa au rămas, gătind aceasta mâncare cu bulgur și pieptul de rata, care a fost destul de mare.
  • Supa rămasă am pus-o in frigider, iar grăsimea s-a solidificat, reușind cu ușurintă, sa iau 3-4 linguri de grăsime, pentru a cali legumele.
  • Prazul se curată și se toaca mărunt, la fel ardeiul si morcovul.
  • Intr-un vas antiaderent se pune grăsimea si legumele, se adauga o lingurița rasa cu sare (supa a fost nesărată) si se calesc împreuna 4-5 minute.
  • Se adauga bulgurul peste legume, lăsând pe foc, pana absoarbe lichidul lăsat de legume și devine lucios.
  • Se toarnă supa fierbinte și se fierbe timp de 18-20 minute, pana când bulgurul este fiert, dar nu in exces, adăugând supa, dacă este necesar.
  • La final, pieptul de rata tăiat bucăți mai mici, se pune peste bulgurul fiert, se adauga putina supa și se lasa pe  foc 4-5 minute, dar nu se amesteca in vas, ci doar se scutura din când in când, pentru a nu fărâma bucatile de carne.
  • Se presara deasupra pătrunjel verde proaspăt, sau uscat, se condimentează după gust, se acoperă vasul pentru încă 10 minute.
  • Bulgarul cu piept de rata s-a servit alături de ciuperci brune sotate.

Reteta pentru ciuperci:

https://bucataria-bunicii.ro/reteta/ciuperci-sotate