Aripile de curcan se spală, se taie in doua, îndepărtându-le vârfurile.
Se șterg cu hârtie absorbanta, se ung cu ulei, iar cu sarea, piperul și paprica se freaca bine fiecare bucata de carne.
Se lasă carnea condimentata, la temperatura camerei 2-3 ore.
Se pregătește o tava potrivită ca mărime, astfel încât aripile sa încapă perfect in ea, tapetand-o cu hârtie de copt.
Așezăm bucatile de carne, iar printre ele presaram ceapa tăiată julien și usturoiul curățat.
Se uda bine o coala de hartie de copt, se stoarce și se întinde peste carne.
Nu torn deloc lichid in tava, pentru ca vreau, sa gătesc aripile de curcan in suc propriu. De aceea, tava o căptușesc cu folie de aluminiu.
Se da la cuptor pentru doua ore, la 180 grade.
Aripile sunt de la păsări crescute in curte, deci si timpul de gătire este mai lung.
După doua ore se îndepărtează folia de aluminiu de pe tava si se da iar la cuptor, pentru încă o ora, carnea fiind acoperită in continuare cu hartie de copt, pentru ca doresc la final, sa obțin o carne moale, suculentă, nu uscata.
Carnea gatita se scoate pe o farfurie, iar sucul rămas in tava, împreuna cu ceapa și usturoiul, se pun intr-un vas și se blenduiesc, formând un sos delicios.
Aripile de curcan s-au servit cu pasta de conopida și puțin sos, dar merge la fel de bine un piure de cartofi, orez, sau chiar mămăliguța și mujdei de usturoi.
Comentarii