Ingrediente
- 600 g buchete de conopida
- 100 g nuci caju
- 2 lingurițe muștar
- 2-3 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- După gust: sare, piper, nucsoara
Decor
- 1 lingurița ulei masline
- 1/2 lingurița sumac
Instructiuni
- Se pun buchetelele de conopida spalate înainte, la fiert, in apa cu putina sare, sau pe abur. Se gătesc, cât sa între scobitoarea ușor in cotorul buchetelor. Se lasă la răcit, sau se pun imediat in apa rece, sa acceleram procesul de răcire.
- Se scurg de apa și pun intr-un vas inalt, se adauga nucile caju, usturoiul și muștarul. Se pasează, pana obținem o pasta fina.
- Se adauga uleiul, iar după gust se condimentează cu sare, piper și optional cu nucsoara.
- Se transfera pasta intr-un bol, se presara sumac (este un condiment cu gust acrișor, fructat, puțin iute) și ulei de masline.
- Aceasta pasta am văzut-o postata pe un grup culinar, unde erau scrise doar ingredientele, fără a specifica, modul cum este pregătit. Normal, după ce am făcut pasta, așa de capul meu, am căutat pe internet “pasta de conopida cu nuci caju". Retetele au diferite denumiri ca, pate de conopida, pate vegan, etc…, iar unele aveau in compoziție, maioneza făcută din nuci caju.
- Noua ne-a plăcut pasta de conopida, chiar dacă am folosit nuci caju întregi, mai ales, ca am redus considerabil cantitatea de ulei.
- Pasta de conopida am făcut-o și intr-o varianta mai dietetica, folosind 200 g conopida, 25 g miez de nuca, 1 lingurița muștar fără zahăr, 1 cățel de usturoi și 1 lingurița ulei de masline, care a fost la fel de gustoasa, doar ca, a fost mai închisă la culoare.
- In orice varianta, pasta este delicioasa, care se consuma pe felii de pâine prăjită, ca un preparat de post, sau garnitura lângă friptura.
Comentarii