Ingrediente

  • 145 g albus 
  • 45 g tarate ovăz (3 linguri)
  • 20 g tarate pshillium (2 linguri)
  • 40 g lapte praf degresat
  • 5 g pudră din petale de trandafiri
  • 1 praf de sare
  • 50 g indulcitor (eritritol)

Instructiuni

  • Pudra din petale de trandafiri am obținut-o din petale de trandafiri de Damasc, puse la uscat, apoi date prin râșnița.
  • Taratele de ovăz și cele de pshillium se măcinata fin, apoi se amestecă cu pudra de trandafiri și laptele praf degresat.
  • Albușurile au fost congelate, dar înainte de a le folosi, au fost ținute la frigider, pentru a se decongela treptat, apoi se pun în vasul mixerului și se bat cu un praf de sare. Când încep, să devină consistente, se adaugă îndulcitorul, mixând, până obținem o bezea fermă.
  • Între timp se pornește cuptorul la 150 grade.
  • În bezea se încorporează amestecul de ingrediente uscate, amestecând ușor cu spatula.
  • Compoziția obținută se pune în posh, la care am atașat un dui stea cu diametrul de un centimetru.
  • Pe o tavă cu hârtie de copt se fac aveline generoase de compoziție, cu ajutorul poshului.
  • Se dă tava in cuptorul preîncălzit la 150 grade și se lasă 24-25 minute, până ce avelinele se rumenesc ușor deasupra.
  • Se scot din tavă și se lasă la răcit pe grătar.
  • Când sunt reci se pudrează cu îndulcitor pudră, sau un amestec de lapte praf și pudră de trandafiri, așa cum am făcut eu.
  • Se consumă din faza de atac, în două zile, având consumul de tarate de ovăz și pshillium asigurate pentru aceste zile.
  • Pudra de trandafiri se poate omite, dacă nu-l aveți, sau se înlocuiește cu ness, ori cacao degresată până la 1% grăsime, pentru faza de atac. Cacaua semidegresata cu 11% grăsime este tolerat și se consumă din croazieră.