Ingrediente
Blat
- 175 g albus
- 50 g indulcitor xilitol
- 16 g nuca măcinată
- 10 g tarate pshillium
- 5 g făina konjak
- 15 g gluten
- 1 praf de sare
Crema
- 400 g branza cremoasă 0,2% grăsime, cântărită după ce a stat la scurs 2 ore
- 150 g iaurt grecesc 2% grăsime
- 20 g cacao degresată
- 5 g indulcitor lichid Clio
- Esența rom
Glazura
- 20 g ciocolata 90%
- 10 g cacao degresată
- 15 g indulcitor
- 70 g lapte lichid
- 10 g lapte praf degresat
- 1 lingurița ulei masline
- Esența cafea
Instructiuni
Blat
- Albușurile se mixează cu sarea, când începe sa facă vârfuri, se adauga indulcitorul și se mixează pana obținem o bezea ferma.
- Ingredientele uscate se amesteca împreuna și se incorporeaza in bezea , cu o spatula.
- In tava 25/35 tapetata cu hârtie, se întinde in strat subțire compozitia și se coace la 160 grade, timp de 12-13 minute, sau pana se întărește, fără a se usca.
- Când blatul este copt, se scoate din tava cu tot cu hârtie, se întoarce cu hârtia in sus și se desprinde ușor hârtia de blat.
- Se pune la răcit .
Crema
- Se amesteca toate ingredientele, indulcitor și arome se adauga după gust.
Glazura
- Toate ingredientele se pun intr-un vas, care se aseaza pe abur , pana este topita ciocolata.Sosul obținut se trece prin sita, sa obținem o glazura fără cocoloașe, după care se da la rece, pana ajunge la consistenta unei smantani mai subțire.
Asamblare
- Din blat am decupat patru blaturi mici,ajutându-ma de inelul metalic de 12 cm.
- Se aseaza pe o farfurie plata,alternand blat și crema, oprind din crema 2-3 linguri pentru ornat.
- Se da la rece 1-2 ore, sa se întărească puțin crema,după care se glazureaza cu sosul de ciocolata și se da iar la frigider, pana se întărește glazura.
- Se ornează cu restul de crema.
- Se poate renunța la glazura de ciocolata și atunci rămân doar cele 16 g nuca, permisă din croaziera, in locul uleiului de masline.
- Blatul se poate tăia in 4, nu este obligatoriu inelul pentru decupat.
Comentarii