Ingrediente

 

  • 2 bucăți de pui
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 130 g sos de roșii
  • 50 ml ulei
  • Sare, piper
  • Pătrunjel verde tocat

Instructiuni

  • Pentru aceasta mâncare de cartofi și carne de pui, am folosit multicooker-ul, rezultând o mâncare mai dietetica, dar foarte gustoasa.
  • Bucățile de carne sunt de la 1/2 de pui mai micuț, care l-am tăiat in doua, rezultând o pulpa și o bucata de piept cu tot cu aripioară.
  • In vasul aparatului am pus bucatile de carne bine spalate. Se acoperă cu apa și se lasă la gătit, pana sunt fierte pe jumătate.
  • Se adauga ceapa tocata, morcovii tăiați rondele și cartofii curatati și tăiați cubulete. Nu e nevoie, sa mai adăugăm apa in vas, pentru ca, fiind gătit la aparat, eliminarea de aburi este minima și controlată, nu ca la gătitul intr-o oala, unde apa se evapora pe toată suprafața vasului, chiar dacă folosim un capac. Dar, dacă e nevoie, se poate adauga, sa fie legumele acoperite cu apa.
  • Când legumele sunt fierte se adauga uleiul și sosul de roșii, lăsând mâncarea la gătit, încă 10-15 minute, pana se formează un sos consistent in vas.
  • La final se condimentează cu sare, piper și se adauga pătrunjel verde.
  • Pentru aparat am folosit funcția de stew (tocana) pentru carne de vita, chiar dacă am folosit pui, programul fiind de 2 ore, așa ca m-am încadrat perfect, gatind atât carnea, cât și legumele, in acest timp.