Ardeii kapia se coc ( grătar, grill, cuptor, etc...), se curată de pielița și seminte, după care se taie felii subtiri. Putem folosi ardei congelati, dacă avem, dezghetandu-i in frigider.
Prazul se toaca mărunt, atât partea albă, cât și cea verde, atât cât este frageda.
Roșiile se oparesc in apa câteva secunde, pentru a îndepărta mai ușor pielița, se curată, se pasează cu blenderul și se pun intr-un vas la fiert, pana rămâne un sos gros de roșii.
Intr-un vas antiaderent (de preferat un ceaunel), se pun uleiul, prazul, un praf de sare și apa. Se da la foc, pana se evapora apa, iar prazul devine lucios, dar nu prajit.
Se adauga ardeii tăiați și se lasă pe foc, circa 20 minute.
La final se adauga roșiile scăzute și se fierbe tocănița, la foc mediu spre mare, pana se ridica uleiul deasupra.
Se poate consuma ca atare, in zile de post, sau garnitura pentru carne.
Comentarii