Ingrediente
Pentru baza și marginea tartei
- 200 g biscuiți petit beurre cu cacao
 - 110 g unt , topit și răcit
 
Crema
- 250 g mascarpone
 - 200 g smantana cu 35% grăsime
 - 150 g lapte condensat caramelizat
 
Decor
- Ciocolata cu lapte
 
Instructiuni
- Biscuitii se fărâma , la robot, sau se pun intr-o punga mai groasa și cu ajutorul unui sucitor, încercam sa obținem biscuiti faramati, cât mai fin.
 - Untul se toarnă peste biscuitii faramati și se amesteca,pana se incorporeaza tot untul .
 - Tava de tarta cu diametrul de 24 cm se tapetează și aici fac o paranteza și anume ca, vrând sa obțin forma tartei și pe exterior,am tapetat tava cu folie alimentara, ceea ce s-a dovedit, a nu fi o idee prea buna, pentru ca a fost mai dificil ,de scos prajitura din tava.Dar cu puțin efort am reușit, însă s-a deformat puțin marginea prăjiturii .Așa ca recomand , folosirea hârtiei de copt, pentru a căptuși tava.
 - După ce așezăm hârtia in tava, turnam biscuitii și cu ajutorul unei linguri, tapetam fundul și marginea tavii, apăsând ușor peste biscuiti, pana obținem forma tavii.
 - Se da la rece pentru 15-20 minute.
 - In acest timp ne ocupam de crema.
 - Intr-un bol punem mascarpone și smantana, ambele reci de la frigider și mixam, pana începe sa facă vârfuri,dar sa nu fie ferma, in totalitate.Adăugăm laptele condensat caramelizat( eu l-am avut din comerț) și mixam la viteza medie, pana obținem o crema uniformă și ferma.
 - Scoatem tava cu blatul de biscuiți din frigider ,turnam crema și nivelam suprafața.
 - Se da la rece peste noapte.
 - A doua zi se scoate tarta din tava cu tot cu hârtie, se aseaza pe un platou și încercam, ajutându-ne de doua palete, sa îndepărtăm hartia( in cazul meu a fost folie alimentara, care s-a lipit de tava și a fost mai greu de scos).
 - Se ornează cu ciocolata, după care se poate felia.
 - In crema nu am adăugat zahăr, pentru ca ,a fost suficient de dulce laptele condensat, dar dacă se dorește o crema mai dulce, se poate adauga zahăr pudra, sau încă 50 g lapte condensat.
 
							
					
                                
                                
                                
                                
                                
                                
Comentarii