Ingrediente
Pentru baza și marginea tartei
- 200 g biscuiți petit beurre cu cacao
- 110 g unt , topit și răcit
Crema
- 250 g mascarpone
- 200 g smantana cu 35% grăsime
- 150 g lapte condensat caramelizat
Decor
- Ciocolata cu lapte
Instructiuni
- Biscuitii se fărâma , la robot, sau se pun intr-o punga mai groasa și cu ajutorul unui sucitor, încercam sa obținem biscuiti faramati, cât mai fin.
- Untul se toarnă peste biscuitii faramati și se amesteca,pana se incorporeaza tot untul .
- Tava de tarta cu diametrul de 24 cm se tapetează și aici fac o paranteza și anume ca, vrând sa obțin forma tartei și pe exterior,am tapetat tava cu folie alimentara, ceea ce s-a dovedit, a nu fi o idee prea buna, pentru ca a fost mai dificil ,de scos prajitura din tava.Dar cu puțin efort am reușit, însă s-a deformat puțin marginea prăjiturii .Așa ca recomand , folosirea hârtiei de copt, pentru a căptuși tava.
- După ce așezăm hârtia in tava, turnam biscuitii și cu ajutorul unei linguri, tapetam fundul și marginea tavii, apăsând ușor peste biscuiti, pana obținem forma tavii.
- Se da la rece pentru 15-20 minute.
- In acest timp ne ocupam de crema.
- Intr-un bol punem mascarpone și smantana, ambele reci de la frigider și mixam, pana începe sa facă vârfuri,dar sa nu fie ferma, in totalitate.Adăugăm laptele condensat caramelizat( eu l-am avut din comerț) și mixam la viteza medie, pana obținem o crema uniformă și ferma.
- Scoatem tava cu blatul de biscuiți din frigider ,turnam crema și nivelam suprafața.
- Se da la rece peste noapte.
- A doua zi se scoate tarta din tava cu tot cu hârtie, se aseaza pe un platou și încercam, ajutându-ne de doua palete, sa îndepărtăm hartia( in cazul meu a fost folie alimentara, care s-a lipit de tava și a fost mai greu de scos).
- Se ornează cu ciocolata, după care se poate felia.
- In crema nu am adăugat zahăr, pentru ca ,a fost suficient de dulce laptele condensat, dar dacă se dorește o crema mai dulce, se poate adauga zahăr pudra, sau încă 50 g lapte condensat.
Comentarii