Ingrediente

Blat

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 3 gălbenușuri
  • 300 g făina
  • 1 praf sare
  • Esente

Umplutura

  • 300 g afine roșii congelate
  • 4 linguri griș 
  • 2 linguri zahăr 

 

Instructiuni

 

  • Se mixează untul cu zaharul, pana devine spuma.Se adauga gălbenușurile pe rând,sare și arome,mixând in continuare.
  • Se adauga făina și se frământa.
  • Aluatul se pune in folie alimentara și se da la rece, pentru 20-30 minute.
  • Tapetam o tava de tarta cu diametrul de 24 cm, cu unt, inclusiv partea laterala, apoi tapetam cu făina.
  • 2/3 din aluatul rece se întinde in tava, pe toate părțile.Aluatul se întinde direct in tava, ajutându-ne de dosul unei linguri.
  • După ce am tapetat tava cu aluat, intepam cu o furculița,presaram 2 linguri de griș pe aluat, adăugăm fructele, iar peste fructe presaram zahărul și celelalte doua linguri de griș.
  • Restul de aluat( care l-am pus la congelator, cât am pregătit tava cu tarta,sa se întărească mai  bine), se da pe răzătoare, deasupra fructelor.
  • Se coace la 175 grade, circa 30 minute, pana se rumenește deasupra.
  • Se taie, după ce se răcește și se servește cu, sau fără, zahăr pudra.