Ingrediente
Blat
- 200 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahăr
- 3 gălbenușuri
- 300 g făina
- 1 praf sare
- Esente
Umplutura
- 300 g afine roșii congelate
- 4 linguri griș
- 2 linguri zahăr
Instructiuni
- Se mixează untul cu zaharul, pana devine spuma.Se adauga gălbenușurile pe rând,sare și arome,mixând in continuare.
- Se adauga făina și se frământa.
- Aluatul se pune in folie alimentara și se da la rece, pentru 20-30 minute.
- Tapetam o tava de tarta cu diametrul de 24 cm, cu unt, inclusiv partea laterala, apoi tapetam cu făina.
- 2/3 din aluatul rece se întinde in tava, pe toate părțile.Aluatul se întinde direct in tava, ajutându-ne de dosul unei linguri.
- După ce am tapetat tava cu aluat, intepam cu o furculița,presaram 2 linguri de griș pe aluat, adăugăm fructele, iar peste fructe presaram zahărul și celelalte doua linguri de griș.
- Restul de aluat( care l-am pus la congelator, cât am pregătit tava cu tarta,sa se întărească mai bine), se da pe răzătoare, deasupra fructelor.
- Se coace la 175 grade, circa 30 minute, pana se rumenește deasupra.
- Se taie, după ce se răcește și se servește cu, sau fără, zahăr pudra.
Comentarii