Dacă nu avem pulpe de la păsări , crescute la curte, încercam sa cumpărăm pulpe cu piele și grăsime mai galbena, cel puțin pe eticheta sa para, mai ok.
Folosim pulpe, caci sunt mai gelatinoase, ori folosim pulpe in combinație cu piept.
Spălam pulpele, îndepărtăm pielea și curățăm carnea de pe os.
Carnea se taie fasii lungi, se pune sare și piper și se amesteca bine, sa pătrundă condimentele peste toate bucatile de carne.
Pe hârtie de copt așezăm carnea, fără o ordine anume, o înfășurăm sul cu hârtia, se mai înfășoară încă o data cu hârtie, se strâng capetele și apoi invelim batonul in folie de aluminiu.
De ce procedam așa?
Sucul lăsat de carne, sa rămână in hârtie, sa nu curga, pentru ca acest suc lăsat de carne, face priza buna și leagă carnea, când este rece.
Carnea pregătită astfel, se pune in tava, la cuptor pentru o ora, la 150 grade, cu încălzire doar de jos.
După acest timp, scoatem carnea din cuptor, îndepărtăm doar folia de aluminiu și lasam carnea in hârtia de copt.Asezam batonul pe un fund de lemn, deasupra punem alt fund de lemn, iar peste acestea punem o greutate, sa preseze carnea( procedeu ca la toba).
Când șunca este presata și rece, se da la frigider peste noapte, după care se poate felia.
Comentarii