Ingrediente

Foi

  • 4 albusuri
  • 125 g zahar
  • 100 g nuci
  • 1 lingura faina

Crema de ciocolata

  • 4 galbenusuri
  • 1 ou
  • 125 gr zahar
  • 25 cacao
  • 100 unt

Glazura

  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 3 linguri lapte
  • Nuca tocata 

Instructiuni

Foi

  • Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam ,pana bezeaua devine lucioasa ,,ferma si zaharul e dizolvat. Apoi adaugam nucile macinate amestecate cu faina.
  • Amestecam usor de sus in jos cu o paleta , doar pana se omogenizeaza ingredientele. 
  • Tapetam o tava de 30/40 cu hârtie de copt  si intindem compozitia.
  • Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-25 minute.
  • Când este rece, aceasta foaie se taie in trei.

Crema

  • Galbenusurile si oul, le mixam usor cu un tel, adaugam zaharul si cacaua cernuta. Amestecam si o punem pe baie de aburi. Apa de sub vasul cu crema trebuie sa fiarba la foc mic.Amestecam mereu, si o lasam pana se ingroasa precum o budinca. Apoi o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca complet, acoperită cu folie direct pe budinca.
  • Untul la temperatura camerei il spumam cu mixerul, apoi adaugam cate o lingura din crema racita si mixam . Continuam pana adaugam toata crema.

Asamblare

  • Peste primul blat ,punem jumatate din crema, apoi cel de-al 2 blat, iar crema, iar la final al 3 -lea blat, peste care punem glazura.

Glazura

  • Le punem pe toate la topit pe baie de aburi. Amestecam pana sunt topite de tot si omogenizate. Turnam glazura peste prajitura, ornam cu nuci prajite si tocate grosier. Dam la rece pana a doua zi.