Ingrediente
- 400 g cârnăciori afumati
- 150 g făina
- 300 ml lapte
- 4 oua
- 100 g cașcaval
- Sare
- Piper
Instructiuni
- Cârnăciori se taie bucăți foarte mici și se prăjesc puțin.
- Laptele,făina și 50 g cașcaval ,se amesteca,se pun la fiert,pana obținem un sos consistent.Se lasă apoi,sa se răcească.
- Când sosul este răcit,se adauga cârnăciori,piperul și sarea,după gust.
- Separam ouale.
- Gălbenușurile se incorporeaza in compozitia de sos și cârnăciori ,iar la final,albușurile bătute spuma.
- Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt,sau in vas yena presărată cu făina.
- Se da la cuptorul preîncălzit,la 175 grade C.
- Când s-a rumenit,se scoate,se servește cald,cu cașcaval ras.
- Băutura potrivită este vinul alb sau berea.
Comentarii