Ingrediente

  • 400 g cârnăciori afumati
  • 150 g făina
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • 100 g cașcaval
  • Sare
  • Piper

Instructiuni

  • Cârnăciori se taie bucăți foarte mici și se prăjesc puțin.
  • Laptele,făina și 50 g cașcaval ,se  amesteca,se pun la fiert,pana obținem un sos consistent.Se lasă apoi,sa se răcească.
  • Când sosul este răcit,se adauga cârnăciori,piperul și sarea,după gust.
  • Separam ouale.
  • Gălbenușurile se incorporeaza in compozitia de sos și cârnăciori ,iar la final,albușurile bătute spuma.
  • Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt,sau in vas yena presărată cu făina.
  • Se da la cuptorul preîncălzit,la 175 grade C.
  • Când s-a rumenit,se scoate,se servește cald,cu cașcaval ras.
  • Băutura potrivită este vinul alb sau berea.