350 g spanac proaspăt ,cantarit după ce a fost curățat
35-40 g seminte de floarea soarelui
50 g stafide aurii
1 lingurița ulei de masline
Instructiuni
Stafidele se pun la inmuiat in apa calda.
Spanacul se curată, se îndepărtează codițele mai groase ,se spală foarte bine și se lasă la scurs, după care se taie bucăți mai mari, frunzele mai mici se lasă întregi.
Intr-o tigaie antiaderenta se pune uleiul, se adauga semințele și se prăjesc, doar cât se rumenesc, fără a le arde, ca devin amare.Se amesteca mereu in tigaie.
Se adauga spanacul, stafidele scurse de apa și se soteaza 7-8 minute, la foc mediu spre mare, amestecand mereu, pana spanacul devine lucios.
Se adauga sare, dacă se dorește, dar semințele crocante și dulceața stafidele, pentru mine a fost suficient .
Se pot folosi alte fructe uscate ,precum merisoare, cirese, caise tocate,etc...
Comentarii