Ingrediente

  • 350 g spanac proaspăt ,cantarit după ce a fost curățat 
  • 35-40 g seminte de floarea soarelui
  • 50 g stafide aurii
  • 1 lingurița ulei de masline

Instructiuni

  • Stafidele se pun la inmuiat in apa calda.
  • Spanacul se curată, se îndepărtează codițele mai groase ,se spală foarte bine  și se lasă la scurs, după care se taie bucăți mai mari, frunzele mai mici se lasă întregi.
  • Intr-o tigaie antiaderenta se pune uleiul, se adauga semințele și se prăjesc, doar cât se rumenesc, fără a le arde, ca devin amare.Se amesteca mereu in tigaie.
  • Se adauga spanacul, stafidele scurse de apa și se soteaza 7-8 minute, la foc mediu spre mare, amestecand mereu, pana spanacul devine lucios.
  • Se adauga sare, dacă se dorește, dar semințele crocante și dulceața stafidele, pentru mine a fost suficient .
  • Se pot folosi alte fructe uscate ,precum merisoare, cirese, caise tocate,etc...