Ingrediente

  • Pentru aceasta saramura am folosit:
  • 5 pulpe de pui dezosate( 700 g)
  • 4 roșii mari și coapte
  • Ardei copti( 700 g)
  • Sare
  • Piper
  • O lingurița cimbru
  • Fulgi de ardei iuți sau ardei iute proaspăt 
  • 7-8 căței de usturoi
  • 700 ml apa

Instructiuni

  • Pulpele de pui spălate se condimentează cu sare și piper.Se lasă câteva minute,după care se gătesc.De regula se fac pe grătar,dar se pot gati și in tigaia grill,asa cum am făcut eu.
  • Roșiile se gătesc și ele pe grătar,dar in lipsa grătarului,le-am trecut prin apa clocotită,doar 1-2 minute,cât se crapă pielița.E un procedeu ușor de a curată roșiile de pielița.Dupa ce le-am curățat,le-am dat pe răzătoare,pe partea cu ochiuri mari.
  • Ardeii se coc pe grătar,dar cred ,ca fiecare gospodina își face o rezerva de ardei copți la congelator.
  • Ardeii copți se rup fasii.
  • Punem la fiert apa,roșiile,ardeii,
  • cimbru,sare,piper și ardei iute.Lasam sa fiarbă cam 15 minute,după care adăugăm bucatile de carne și lasam sa fiarbă încă 15 minute.
  • Se oprește focul,iar după câteva minute adăugăm usturoiul pisat,acoperim vasul și lasam saramura ,sa se aromatizeze cu usturoi câteva minute.
  • Se servește cu mămăliguța ,sau pâine,după preferința.
  • Se pot folosi roșii din conserva.
  • Ardeiul iute este optional,dar ce e saramura de pasare,sau peste,dacă nu are și o tenta de iute!